ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΙΣΩ

Ηθοποιοί

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1912 στο Διακοφτό και πέθανε το 1984. Σπούδασε στη δραματική σχολή του εθνικού θεάτρου, όπου και έκανε το ντεμπούτο του σας ηθοποιός το 1938 στον “Βασιλιά Ληρ”. Υπηρέτησε όλα τα είδη θεάτρου και συμμετείχε σε πάνω από 120 κινηματογραφικές ταινίες σε δεύτερους άλλα πολύ σημαντικούς ρόλους. Από τους ξεχωριστούς πρωταγωνιστικούς του ρόλους στον κινηματογράφο, ήταν ο "Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται" το 1977, που ήταν η τελευταία ταινία της Φίνος Φίλμς και σφράγισε το τέλος μιας εποχής. Δούλεψε και για την τηλεόραση κάνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, ως Κυρ Γιώργης στο τηλεοπτικό Λούνα Παρκ.

Από το 1961 δημιούργησε το δικό του θίασο και ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους σε νεοελληνικές κωμωδίες που οι περισσότερες μεταφέρθηκαν και στον κινηματογράφο. Ηθοποιός με τεράστιο ταλέντο και απίστευτη υποκριτική τεχνική. Άφησε το στίγμα του σε όλους τους ρόλους που έπαιξε, κωμικούς ή δραματικούς. Αξιοσημείωτες είναι οι ερμηνείες του στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Το μεγάλο μας τσίρκο” όπου έκανε τον τον Κολοκοτρώνη, τον Βενιζέλο και τον Καραγκιόζη. Ένα επίσης χαρακτηριστικό ρόλο έκανε στην τελευταία του κινηματογραφική συμμετοχή, στο “Ταξίδι στα Κύθηρα” του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR