ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΙΣΩ

Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Η πρώτη διοργάνωση αυτού του Φεστιβάλ ξεκινά τον Οκτώβριο (10-14/10/2007) στη Χαλκίδα. Φιλοδοξεί να γίνει τόπος ουσιαστικής συνάντησης των Ελλήνων δημιουργών ντοκιμαντέρ, μεταξύ τους, αλλά και με το κοινό, το οποίο είναι και το σημαντικότερο, αφού το ελληνικό ντοκιμαντέρ χάνεται μεταξύ της αδιαφορίας της κυβέρνησης και της πιεστικής πολιτικής της τηλεόρασης. Δεν υπάρχει Έλληνας σκηνοθέτης που να μην έχει κάνει έστω και ένα ντοκιμαντέρ, έστω για την τηλεόραση.

Αυτό το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να φέρει όλα τα ελληνικά ντοκιμαντέρ κοντά στο ελληνικό κοινό, χωρίς προκριματικές επιτροπές, να παρουσιάσει την ελληνική παραγωγή, τελικά να δείξει ότι υπάρχει ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα, το οποίο είναι, πολλές φορές υψηλού επιπέδου. Στο Πανόραμα θα προβάλλονται όλες οι ταινίες, ενώ θα υπάρχουν δύο διαγωνιστικά τμήματα, ένα για τις ταινίες μικρού και ένα άλλο για αυτές μεγάλου μήκους. Θα δώσει έμφαση στην ανεξάρτητη παραγωγή δημιουργικών ντοκιμαντέρ, καθώς και στις συμπαραγωγές με Δημόσιους και άλλους φορείς.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και για πέντε μέρες στη Χαλκίδα όπου λειτούργησε μια από τις πρώτες κινηματογραφικές λέσχες στην Ελλάδα. Την ευθύνη της διοργάνωσης του φεστιβάλ έχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πορθμός». Το υποστηρίζουν οι: Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Δικτύο Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών Παραγωγών Κινηματογράφου, Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας,
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αιθουσαρχών Κινηματογράφου, Ταινιοθήκη της Ελλάδος,
Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου, Τηλεόρασης & Βίντεο, Σκάι,
Δήμος Χαλκιδέων. Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Σταύρος Ιωάννου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ο Νομάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς.

Στην Καλλιτεχνική Επιτροπή είναι οι: Δημήτρης Μυταράς (ζωγράφος), Νίκος Κούνδουρος (σκηνοθέτης), Μάριος Ποντίκας (θεατρικός συγγραφέας), Ροβήρος Μανθούλης (σκηνοθέτης), Θόδωρος Αδαμόπουλος (Διευθυντής της Ταινιοθήκης της Ελλάδος), Δημήτρης Αρβανίτης (γραφίστας), Κάλια Χατζιγιάννη (Ευβοϊκό Αρχείο),
Λάκης Παπαστάθης (σκηνοθέτης-παραγωγός), Μήτσος Κασσόλας (συγγραφέας), Λάκης Κομνηνός (ηθοποιός-σκηνοθέτης), Δημήτρης Παπαχρήστος (συγγραφέας), Κώστας Σκούρας (δημοσιογράφος), Βασίλης Λεοντιάδης (παραγωγός), Γιώργος Μέγκουλας (γλύπτης), Ανδρέας Ρουμελιώτης (δημοσιογράφος), Κώστας Βρεττάκος (σκηνοθέτης), Χάρης Σώζος (ηθοποιός), Βαγγέλης Κατσούλης (συνθέτης).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πρόγραμμα «Μονοπλάνο ή η Πιο Μικρή Ταινία του Κόσμου», όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν γυρίσει ένα μονοπλάνο, δηλαδή μια σειρά πλάνων που μπορούν να σταθούν αυτόνομα μέσα σε μια ταινία, με οποιοδήποτε τρόπο, με βιντεοκάμερα, μικρή ή μεγάλη, ή με κινητό. Ένα άνοιγμα του Φεστιβάλ στο κοινό να μπει μέσα στην κινηματογραφική παραγωγή, έστω ερασιτεχνικά.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Τα πάντα για τον κινηματογράφο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR