ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ

CRASHFEST - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

ΠΙΣΩ

CRASHFEST - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

CRASHFEST

Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών ταινιών

Το CRASHFEST, το Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών ταινιών, που διοργανώνει το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, είναι μια πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται σε μια υπαρκτή ανάγκη έκφρασης των νέων, σε μια εποχή που η οπτικοακουστική επικοινωνία είναι κυρίαρχη και επηρεάζει καθοριστικά τις κοινωνικές και διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Το Φεστιβάλ αυτό, δεν φιλοδοξεί να είναι μόνο ένα βήμα όπου οι νέοι άνθρωποι (μελλοντικοί επαγγελματίες του Οπτικοακουστικού προϊόντος), θα επιδείξουν την δημιουργικότητά τους, αλλά και ένας χώρος για ενημέρωση, συζήτηση και προβληματισμό γύρω από την ποιότητα της κινηματογραφικής παιδείας στην χώρα μας.
Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει:
πόλος συνεργασιών, γνωριμίας και νεανικής δημιουργικότητας,
χώρος όπου οι ίδιοι οι σπουδαστές και οι νέοι δημιουργοί θα συνομιλούν ο ένας με τον άλλο μέσω της δουλειάς τους
πεδίο όσμωσης, επικοινωνίας και κινηματογραφικού πάθους.

Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και οι υποψήφιες ταινίες ταξινομούνται σε τέσσερις κατηγορίες: Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, Animation & Πειραματικές και διεκδικούν ένα από τα δώδεκα βραβεία, όπως αυτά περιγράφονται στον κανονισμό του.
Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από Επαγγελματίες και Προσωπικότητες της Τέχνης και του Κινηματογράφου.

Το 2006 το 1ο CRASHFEST έλαβε χώρα στις δυο αίθουσες του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από 7 έως και 11 Απριλίου, και η απονομή των βραβείων έγινε στην αίθουσα Ολύμπιον του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Συμμετείχαν 110 ταινίες από 22 Σχολές της Ελλάδος και του Εξωτερικού και τις προβολές παρακολούθησαν περισσότεροι από δυο χιλιάδες θεατές.

Φέτος, (2007), το 2ο CRASHFEST θα πραγματοποιηθεί πάλι στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από 19 έως και 22 Απριλίου.
Εκτός από το Διαγνωστικό τμήμα των ταινιών θα υπάρξει και Διαγωνισμός Καλύτερου Σεναρίου ταινίας μικρού μήκους έως πέντε λεπτά (5’) που ακόμα δεν έχει γυριστεί.
Παράλληλα με τις προβολές θα υπάρχουν και άλλες κινηματογραφικές εκδηλώσεις, όπως αφιερώματα σε Έλληνες και Ξένους Σκηνοθέτες και φυσικά… Συναυλίες και Πάρτι.

Επικοινωνία

Καλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, να απευθυνθούν στον υπεύθυνο επικοινωνίας και διδάσκοντα:
Θωμά Λιναρά
Τηλ.: 231-0-378635 (12-13.30)
Φαξ: 231-0-285759
e-mail : linaras@filmfestival.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ CRACHFEST

ΦΟΡΜΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CRASHFEST - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Τα πάντα για τον κινηματογράφο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR