ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ DIGITALWAVE

ΠΙΣΩ

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ DIGITALWAVE

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ DIGITALWAVE

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ DIGITALWAVE

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
DIGITALWAVE ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, στη διάρκεια του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου και εγκαινιάστηκε, το 1ο Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών DigitalWave, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε συνεργασία του Φεστιβάλ με το Filmcenter του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, από 11 έως 17 Ιανουαρίου 2007, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος Prince Filmcenter (Λ. Συγγρού 106, Φιξ).

Το «νεογέννητο» DigitalWave έδωσε όχι μόνο στους νέους σκηνοθέτες, αλλά και στους καταξιωμένους, ένα απαραίτητο βήμα, υπαγορευμένο από τις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στο παγκόσμιο κινηματογραφικό σκηνικό. Για το 2006, το βραβείο Ψηφιακός Αλέξανδρος του DigitalWave, απέσπασε η ταινία του Ευάγγελου Γιοβάνη, «Land of Nod». Η κριτική επιτροπή του πρώτου DigitalWave, τίμησε επίσης, με 4 ισότιμες εύφημες μνείες, τις ταινίες «α», των Γιώργου Λουκάκου και Μαντλέν Ακτύπη, «Έρημος και μόνος για να μου φύγει ο πόνος», του Νίκου Αλευρά, «Όνειρα θερινής επαρχίας», του Γιώργου Ακσεχερλίδη και «Μια Ροζ Παραμάνα», του Νίκου Πομώνη. Η ταινία του Γιώργου Ακσεχερλίδη «Όνειρα θερινής επαρχίας», απέσπασε και το Βραβείο Κοινού Jameson του τμήματος.

Στον Μικρόκοσμο Prince Filmcenter, όπως και στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η αυλαία θα ανοίξει με τα φιλμ «Οι Περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924) του Ζόσεφ Χεπ και «Ο Μάγος της Αθήνας» (1931) του Αχιλλέα Μαδρά -σε αποκατεστημένες κόπιες από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας- με τη συνοδεία ζωντανής, ηλεκτρονικής μουσικής από το συνθέτη και παραγωγό Peekay Tayloh. Εκτός από τις 11 ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του DigitalWave, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, θα προβληθεί η ταινία «Μεταμόρφωση», του Κώστα Σφήκα, ως φόρος τιμής σε έναν από τους πρώτους Έλληνες δημιουργούς που πειραματίστηκαν με τα νέα μέσα.

Η τιμή εισιτηρίου για την κάθε προβολή είναι 5 ευρώ, ενώ όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τις δυο ταινίες της ημέρας, θα πληρώσουν εισιτήριο 7,5 ευρώ.

Οι ταινίες του DigitalWave

· ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ (SUMMER PROVINCE DREAMS), Γιώργος Ακσεχερλίδης, Ελλάδα, 2006, 84’
· ΜΙΑ ΡΟΖ ΠΑΡΑΜΑΝΑ (A PINK SAFETY PIN), Νίκος Πομώνης, Ελλάδα, 2006, 89’
· α, (ΑLPHA), Γιώργος Λουκάκος, Μαντλέν Ακτύπη, Ελλάδα/Γαλλία/Ολλανδία, 2006, 58’
· Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (THE ABDUCTION OF EUROPE), Άγγελος Σπάρταλης, Ελλάδα, 2006, 75’
· ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ (MR. LUMIERE ...I'M BACK), Νίκος Αλευράς, Ελλάδα, 2006, 94’
· ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ (UNDER THE SHEET), Πέτρος Καλκόβαλης/Μελίνα Τσαμπάνη, Ελλάδα, 2006, 90’
· ΤΑ ΚΟΙΝΑ: ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΜΕ (THE COMMONS, WHAT WE HOLD IN COMMON), Λουκία Ρικάκη, Ελλάδα, 2006, 55’
· ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ (ALL FOR NOTHING), Αλέξανδρος Σεφεριάδης, Shane Bunnag, Ελλάδα, 2006, 72’
· LAND OF NOD, Ευάγγελος Γιοβάνης, ΗΠΑ/Ελλάδα, 2006, 117’
· Τ: ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ (T: IMAGINE THE WORLD WITHOUT ITS PICTURE), Γιώργος Μπακόλας, Ελλάδα, 2006, 50’
· ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΓΚΟΑ (BUS TO GOA), Βαγγέλης Ρικούδης, Ελλάδα, 2006, 76’

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ DIGITALWAVE

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Τα πάντα για τον κινηματογράφο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR