ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ

ECOFILMS 2010 - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΠΙΣΩ

Φεστιβάλ ecokids 2010

Περισσότερες πληροφορίες για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου ρόδου ecofilms, καθως και για το ecokids μπορείτε να βρείτε στο Ρόδος island info.gr.

Φεστιβάλ Ecofilms

10 χρόνια Ρόδος ecofilms

Τα δεκάχρονα του φεστιβάλ

Στις 22 Ιουνίου ανοίγει τις πόρτες του το Φεστιβάλ Ecofilms 2010 και στις 27 του ίδιου μήνα κλείνει τις εργασίες του. Μια ακόμη διοργάνωση στη Ρόδο, στην πόλη που το Φεστιβάλ έχει ριζώσει τα τελευταία χρόνια. Το 2010 έχει μια ιδιαίτερη σημασία για το Φεστιβάλ: κλείνει τα δέκα του χρόνια, ένα «ταξίδι» από τη Ζάκυνθο στη Ρόδο, όπου αγκυροβόλησε για τα καλά και βρήκε το κοινό του. Η Λουκία Ρικάκη, σκηνοθέτης και παραγωγός, το διευθύνει από το ξεκίνημά του και, παρά τις κάποιες δυσκολίες και τα εμπόδια κατάφερε να το αναδείξει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όπως δήλωσε η κα Ρικάκη, «δε γιορτάζουμε με τυμπανοκρουσίες, το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουμε σηματοδοτεί τα γενέθλιά μας», αυτή τη δήλωση θα μπορούσαμε να την ερμηνεύσουμε ότι ψάχνει να βρει μια ακόμη ώθηση για την ανάπτυξη του Φεστιβάλ παρά μια ανάπαυση στις δάφνες μιας εξαιρετικής διοργάνωσης, η οποία γίνεται χωρίς τη μεγάλη βοήθεια του κράτους, με πολύ λίγα λεφτά, με περίσσεια αγάπης, τόλμης και δουλειάς.

Φεστιβάλ EcofilmsΗ ΚΡΙΣΗ ΚΤΥΠΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρακολουθούμε αυτό το Φεστιβάλ από την αρχή, έχουμε μια πλήρη εικόνα για την πετυχημένη πορεία του, αλλά και για την ανταπόκριση του κοινού σε αυτή τη διοργάνωση. Το κοινό, τόσο στη Ζάκυνθο όσο και στη Ρόδο, πλαισιώνει τις προβολές των ταινιών, γεμίζοντας τις αίθουσες, της χειμερινής αίθουσας και του θερινού κινηματογράφου, ο οποίος είχε διαμορφωθεί ειδικά για το Φεστιβάλ, όταν αυτό ξεκίνησε στο φιλόξενο νησί των ιπποτών. Ο όγκος των εργασιών που έχει να παρουσιάσει το Φεστιβάλ είναι κάπως έτσι: «με 1300 ντοκιμαντέρ, στα 10 χρόνια του φεστιβάλ, δίνουμε τα εργαλεία για να μπορέσουμε να εξετάσουμε το μέλλον. Οι ταινίες που προβάλαμε και προβάλλουμε, είχαν τοποθετηθεί προφητικά σε όλα όσα ζούμε σήμερα», όπως δήλωσε ο συντονιστής του Φεστιβάλ, Νίκος Νικολαΐδης.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού, κα Λίλα Δασκαλάκη, ενός Υπουργείου που, απλά, δεν έχει κάνει τίποτε για τον πολιτισμό της Ελλάδας, άρα ήταν και αυτή τη φορά ένα διακοσμητικό στοιχείο που απλά έφυγε για λίγο από την υπηρεσία της. Πάντως ο Νίκος Νικολαΐδης και το επιτελείο του Φεστιβάλ τόνισαν τι οικονομικές δυσκολίες που αυτό αντιμετωπίζει, κάνοντας έκκληση στους συνεργαζόμενους φορείς να συμβάλλουν αποφασιστικά στη διατήρηση του θεσμού. Ας ελπίσουμε ότι θα ακουστούν.

Αν αυτό δε γίνει τότε θα χάσουμε κάτι σημαντικό, αυτό που «κάθε χρόνο φιλοξενούμε, ότι πιο όμορφο αισιόδοξο και πολύχρωμο έχει να δείξει ο πλανήτης στο σινεμά που δεν ποζάρει στο ταμείο αλλά αντανακλά ως καθαρός καθρέφτης την ψυχή μας. Οι κινηματογραφιστές επιλέγουν να μιλήσουν μέσα από την τέχνη τους καταθέτοντας στο Διεθνές Ταμείο της ζωής την αλήθεια τους», όπως δήλωσε με τον χαρακτηριστικό της τρόπο η Λουκία Ρικάκη. Συνυπογράφουμε, έτσι απλά.

Θα πρέπει να συμπληρώσουμε όμως ότι ένα Φεστιβάλ που στοχεύει στο ελληνικό και διεθνές κοινό, που προσεγγίζει τόσο το ντόπιο όσο και το τουριστικό κοινό, Έλληνες και ξένους, που επισκέπτονται εκείνη την περίοδο το νησί της Ρόδου, θα πρέπει να υποστηριχθεί αρκετά. Έμπρακτα τόσο από τους θεσμικούς εταίρους, τα Υπουργεία που συμβάλλουν με ελάχιστα ποσά, και με την τοπική διοίκηση που θα πρέπει να βοηθήσει στη διάδοση της πληροφορίας, ότι γίνεται αυτό το φεστιβάλ, στα ξενοδοχεία της περιοχής. Μέχρι τώρα η διοίκηση του φεστιβάλ έχει εισπράξει παχιά λόγια από τους θεσμικούς φορείς του ελληνικού κράτους, η έμπρακτη απόδειξη της υποστήριξής τους, λείπει.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Με 112 ταινίες από 35 χώρες, θα έχουμε ένα πλούσιο κινηματογραφοφιλικό πρόγραμμα, ενώ οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 20 έργα σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα και άλλα 12 σε παγκόσμια πρώτη προβολή. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν ταινίες με καταγγελτική διάθεση αλλά κυρίως ψύχραιμη ματιά και βαθιά γνώση.

Τα θέματά τους αφορούν σε ένα πολύ ευρύ πεδίο προβληματισμών γύρω από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Η αστικοποίηση που καταστρέφει διάφορες γωνιές του κόσμου, αλλοιώνοντας και αλλοτριώνοντας τοπικούς πολιτισμούς, η μόλυνση της γης από κατάλοιπα πετρελαίου και των ακτών από χημικά, η υπερβολική χρήση του πλαστικού, τα ενεργειακά προβλήματα, η εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων, η επίδραση των ηλεκτρονικών συσκευών στην κοινωνία, η παιδική δουλεία, η διατάραξη της βιοποικιλότητας, η υπερθέρμανση του πλανήτη και πολλά άλλα είναι τα καίρια αλλά και διαχρονικά θέματα που αγγίζει το φετινό Ecofilms.

Διαγωνιστικό τμήμα

Οι διαγωνιζόμενες ταινίες έχουν φτάσει αισίως τις 92 και προέρχονται από 34 χώρες.

Η ταινία «Μπανάνες!» αποκαλύπτει το συγκλονιστικό σκάνδαλο της εταιρείας Dole που δηλητηρίασε τους υπαλλήλους της, ενώ τα «Όνειρα των σκουπιδιών» διηγούνται την ιστορία τριών παιδιών που καθημερινά ζουν στο μεγαλύτερο σκουπιδότοπο του πλανήτη.

«Οι μαχητές του ουράνιου τόξου» ταξιδεύουν τους θεατές στο ιστορικό παρελθόν των ιδρυτών της Greenpeace και οι «Τουρίστες του διαστήματος» πάνε διακοπές στο διάστημα και δίνουν στο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας τη δυνατότητα να υπάρχει ακόμη.

«Οι μαχητές των σπόρων»γιορτάζουν το άνοιγμα της πρώτης τράπεζας σπόρων του κόσμου στη Νορβηγία, η ταινία «Τέσσερα φτερά και μια προσευχή» μιλάει για τη συναρπαστική πεταλούδα μονάρχη που έχει την ικανότητα να χαρτογραφεί την πορεία της και το «Το πιάνο στο δάσος», με τις μαγικές μελωδίες και τα σχέδια manga, κέρδισε την αγάπη των μαθητών στο φετινό Ecokids.

Ινδικός Κινηματογράφος

Φέτος, υπάρχει μία σημαντική ενότητα αφιερωμένη στον ανεξάρτητο κινηματογράφο της Ινδίας. Το Ecofilms φέρνει στη Ρόδο ταινίες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Οικολογία, της Ινδίας καθώς και το φεστιβάλ πολιτικών ταινιών «Επιμονή και Αντίσταση», που πραγματοποιείται από ανεξάρτητους Ινδούς κινηματογραφιστές, ετήσια φεστιβάλ πραγματοποιούνται στο Νέο Δελχί.

Ξεχωρίζει η ταινία μικρού μήκους «Υπόγεια κόλαση»  (Sanjeev sivan & umesh aggarwal) που αναφέρεται στις πυρκαγιές των ανθρακωρυχείων, μια από τις βασικότερες αιτίες υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μία δημιουργία που έχει τιμηθεί με το ανώτατο βραβείο κινηματογράφου της Ινδίας.

Σύγχρονη Αρχιτεκτονική

Μία ενότητα αφιερωμένη σε ταινίες που καταγράφουν σημαντικές πρωτοβουλίες αρχιτεκτόνων πολεοδόμων και καλλιτεχνών για την αναθεώρηση και τον επανασχεδιασμό του δημόσιου χώρου με νέες, καινοτόμες λύσεις.

Με σημαντικές πρωτοβουλίες σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ασία, το φεστιβάλ της Ρόδου παρουσιάζει την πιο σύγχρονη σκέψη και διεισδυτική ματιά, που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή σχετικά με τις προβληματικές διαχείρισης του δημόσιου χώρου.

Στη συγκεκριμένη ενότητα περιλαμβάνεται η ταινία που βιογραφεί έναν από τους κορυφαίους Ασιάτες αρχιτέκτονες με τίτλο «Τόμος μηδέν: το έργο του Τσαρλς Κορέα», σε σκηνοθεσία του Arun Khopkar, ενώ παρουσιάζεται το πρότζεκτ «Grand Paris» που αφορά στον επανασχεδιασμό του Παρισιού από δέκα κορυφαίους αρχιτέκτονες. Πρόκειται για την ταινία «Το μεγαλειώδες Παρίσι-ο πρόεδρος και ο αρχιτέκτονας», σε σκηνοθεσία του Bregtje van der Haak), με πρωταγωνιστή τον Νικολά Σαρκοζί!

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Ταινίες Έναρξης

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει με το επίκαιρο animation μικρού μήκους «Ζήτω η κρίση!» (Vive la crise!), του Ρουμάνου Αλεξέι Γκουμπένκο (Alexei Gubenco) ενώ θα ακολουθήσει η πολυβραβευμένη ταινία «Μάτια ορθάνοιχτα: εξερευνώντας τη σημερινή Νότια Αμερική» (Eyes wide open: exploring today's south America), του Γκονζάλο Αριχόν (Gonzalo Arijon), η οποία καταγράφει τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Λατινική Αμερική και δείχνει πώς νέοι λαοί απαιτούν και μάχονται δημοκρατικά για να έχουν αυτό που εμείς θεωρούμε δεδομένο.

Ταινίες Λήξης

Αμέσως μετά την απονομή των βραβείων, που πραγματοποιείται το Σάββατο στις 26 Ιουνίου, παρουσιάζονται τα δέκα καλύτερα ντοκιμαντέρ του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ερασιτεχνικού Ντοκιμαντέρ του περιοδικού National Geographic. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ecofilms, το Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας (ΚΕΕΛ), την Ακαδημία Αθηνών και την Εταιρεία Αρχιπέλαγος.

Πανόραμα (ταινίες εκτός διαγωνιστικού)

Το τμήμα «Πανόραμα» φιλοξενεί 20 ταινίες από 9 χώρες. Συνεχίζεται η συνεργασία του Φεστιβάλ με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, οι δραστηριότητες του οποίου ενισχύονται από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου. Μία συνεργασία, που φέρνει στο Ecofilms 2010 τη βραβευμένη ελληνική κωμωδία «Biloba», της Σοφίας Παπαχρήστου. Μία τρυφερή ιστορία που διαδραματίζεται στο νησί της Τήνου, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πιατά.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι ταινίες διαγωνίζονται για το γνωστό «Χρυσό Ελάφι» που τόσα χρόνια αποτελεί σύμβολο του Ecofilms. Δύο βραβεία που δίνονται από την κριτική επιτροπή για κάθε κατηγορία διάρκειας (μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους), δύο βραβεία κοινού, ενώ από πέρυσι καθιερώθηκαν τα βραβεία της ομάδας Ecofilms που ψηφίζονται από το επιτελείο του φεστιβάλ και αντιστοιχούν σε ένα για κάθε κατηγορία. Να υπενθυμίσουμε πως τα βραβεία δεν είναι χρηματικά.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Φέτος, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στις κριτικές μας επιτροπές, προσωπικότητες που αφήνουν το στίγμα τους στο χώρο του κινηματογράφου, αλλά και στον τομέα της ενασχόλησής τους. Ανθρώπους με σπουδαίο έργο στις πλάτες τους, που έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι ο κινηματογράφος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο στέλνοντας τα μηνύματα του στην άλλη άκρη του πλανήτη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους γνωρίσει από κοντά κατά τη διάρκεια των ανοιχτών συζητήσεων που θα γίνονται τις πρωινές ώρες μπροστά από τον κινηματογράφο «Ρόδον».

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Αγγελική Αντωνίου, Σκηνοθέτις, Ελλάδα

Zει ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο, οι δημιουργίες της έχουν αποσπάσει βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ ενώ η ταινία της «Eduart» κατάφερε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Nic Balthazar (Νικ Μπαλτάζαρ), Σκηνοθέτης, Βέλγιο

Δημοσιογράφος, παρουσιαστής, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ο πολυτάλαντος ακτιβιστής Νικ Μπαλτάζαρ «ευθύνεται» για την υποψηφιότητα Όσκαρ που έδωσε στο Βέλγιο με την ταινία «Ben-X». Θα παρουσιάσει στη Ρόδο το πρότζεκτ «Χορέψτε για το Κλίμα» (λεπτομέρειες στις  παράλληλες εκδηλώσεις)

George Ovashvili (Τζόρτζ Οβασβίλι), Σκηνοθέτης, Γεωργία

Σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. Η ταινία του «The other bank» συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και  απέσπασε πολλά βραβεία ( καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, καλύτερου σεναρίου, κ.α.)

ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Δημήτρης Ινδαρές, Σκηνοθέτης, Ελλάδα

Ο σκηνοθέτης της πολυβραβευμένης ταινίας «Γαμήλια Νάρκη»,έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στο πλευρό των Παντελή Βούλγαρη, Νίκο Περάκη, Φρίντα Λιάππα, Διαγόρα Χρονόπουλο, ενώ έχει σκηνοθετήσει video clip και περισσότερες από 120 διαφημιστικές ταινίες.

Χρήστος Ζούρας, Oικονομολόγος, Γ.Γ. Οργάνωση ΓΗ

Ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. και διευθυντής της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Γη, αποστολή της οποίας είναι η προώθηση της συλλογικής νοημοσύνης μέσω της εκπαίδευσης. Αντιπρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ποιότητας Ζωής της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οδυσσέας Σγουρός, Αρχιτέκτονας, Ελλάδα

Ως αρχιτέκτονας, έχει μελετήσει και επιβλέψει 280 ιδιωτικά κτίρια ενώ έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις αρχιτεκτονικής και εικαστικών τεχνών. Συμμετέχει σε συμβούλια και επιτροπές της Τ.Α., είναι μέλος πρωτοβάθμιας ΕΠΑΕ, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων του νομού Λασιθίου και πρόεδρος Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Αγίου Νικολάου.

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Αναστασία Ζέππου, Εκπαιδευτικός, Ελλάδα

Ζει και εργάζεται στη Ρόδο ως εκπαιδευτικός. Βιβλιοπαρουσιάσεις, δοκίμια, προσωπογραφίες, κείμενα επίκαιρα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε θεολογικά και λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρόδου «Θέασις».

Hasse Wester (Χάσε Γουέστερ), Σκηνοθέτης, Σουηδία

Εργάζεται για περισσότερα από δέκα χρόνια στην Κρατική Σουηδική Τηλεόραση ως μοντέρ, ενώ έχει δημιουργήσει ρεπορτάζ και παιδικά ντοκιμαντέρ. Η ταινία του «The Golden Beach» απέσπασε το πρώτο βραβείο στο περσινό Ecofilms.

Marco Gaudenzi (Μάρκο Γκαουντένζι), Αρχιτέκτονας, Ιταλία

Έχει σχεδιάσει πάνω από 150 κτίρια ιδιωτικά και δημόσια, είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής στην εταιρεία Tonelli και έχει σχεδιάσει  από κοινού με τον Isao Hosoe, τη «Fluida», ένα πτυσσόμενο ποδήλατο.Έχει βραβευτεί σε πολλές εκθέσεις και διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής κα ιdesign. Αυτή τη περίοδο υλοποιεί το νέο λιμάνι του Pesaro.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χορέψτε για το Κλίμα

Τι συνέβη όταν 12.000 άνθρωποι χόρεψαν την ίδια χορογραφία στον ρυθμό των U2 για να φωνάξουν ότι το κλίμα αλλάζει; O πατέρας του παγκόσμιου χορού «Cinemanifestation», Νικ Μπαλτάζαρ θα βρίσκεται στη Ρόδο για να εξηγήσει πώς οι ταινίες του «The big ask» και «The big ask again-dance for the climate» οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο να χορέψουν ώστε να στείλουν το προειδοποιητικό τους μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 18:00’, Αίθουσα Κάμειρος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο Παύλος Κάγιος παρουσιάζει το βιβλίο του «Και με κλειστά μάτια θα βλέπω»

Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Παύλος Κάγιος, παρουσιάζει το τέταρτο μυθιστόρημά του. Προλογίζει η σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη και διαβάζει η ηθοποιός Βασιλική Γεωργικοπούλου. Θα προβληθούν ιστορικά αποσπάσματα από ταινίες σχετικές με το βιβλίο, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Μάνου Ευστρατιάδη.

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 19.30’, στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 11Α)

Η ζωγράφος Μαίρη Μεταξά μας ξεναγεί στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «voice of the fish», στο Ενυδρείο της Ρόδου.Από την Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 20:30΄

Παρόλο που ο Άγγελος Σπάρταλης συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Ecofilms με την ταινία «Η Τρομερή καταιγίδα-άνθρωπος», αυτή τη φορά μας προσκαλεί με την ιδιότητα του ζωγράφου στην έκθεση με τίτλο «Από τη γη στη σελήνη», που εγκαινιάζεται το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 19:00, στην γκαλερί «Kozas» (Αμμοχώστου 13). 

Γνωρίστε τους Σκηνοθέτες

Όταν ο θερινός κινηματογράφος μετατρέπεται σε Αρχαία Αγορά, το λόγο παίρνουν οι σκηνοθέτες του Ecofilms: πρόκειται για τις καθημερινές ανοιχτές συζητήσεις που πραγματοποιούνται στον πλακόστρωτο δρόμο, μπροστά από το «Ρόδον», όπου κοινό και σκηνοθέτες συναντιούνται προκειμένου να γνωριστούν, να μιλήσουν για τις ταινίες που δημιούργησαν, είδαν ή ξεχώρισαν αλλά και να προτείνουν λύσεις για έναν διαφορετικό κόσμο. Από Τετάρτη 23 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου, καθημερινά στις 12:30 μαζί με τους σκηνοθέτες των οποίων οι ταινίες προβλήθηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Γιάννης Φραγκούλης

ECOFILMS 2010 - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Τα πάντα για τον κινηματογράφο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR