ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΠΙΣΩ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών (ΚΕ.ΠΟ.ΜΕ.) οργανώνει εργαστήριο ντοκιμαντέρ στον ιδιόκτητο χώρο του.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ο αριθμός των συμμετασχόντων θα είναι μέχρι 10 άτομα. Τα προαπαιτούμενα είναι να έχουν την ελάχιστη επαφή με το ντοκιμαντέρ, σαν κινηματογραφικό είδος. Στους συμμετάσχοντες θα διδαχθεί η ιστορία και η θεωρία του κινηματογράφου, εστιασμένη στο ντοκιμαντέρ, η σκηνοθεσία, το σενάριο, η έρευνα, η τεχνική του κινηματογράφου και θα προβάλλονται ταινίες-ντοκιμαντέρ.

Η ομάδα θα διαρρήξει τα όρια του κινηματογράφου και θα διερευνήσει τις σχέσεις του με τις άλλες τέχνες (και όχι μόνο), φτάνοντας στην Performance, όπως αυτή έχει ερευνηθεί από το Jerzy Grotowski, τους μαθητές του, αλλά και από τον Peter Stein, τον Peter Brook και τον Peter Greenaway, στη σύγχρονή μας εποχή. Θα καθοδηγεί και θα συντονίζει ο Γιάννης Φραγκούλης, κριτικός και θεωρητικός κινηματογράφου (Master in Arts Middlesex University).

Στο τέλος θα γίνει η παραγωγή μιας ταινίας από τους συμμετάσχοντες. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2008 και θα γίνεται στην Αριστοτέλους 11, στον 1ο όροφο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείται στο 6974-123481 ή στο 210-9012987. Θα γίνει επιλογή των ενδιαφερομένων και για αυτό ο λόγο θα γίνει συνέντευξη με τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου, Γιάννη Φραγκούλη, με όσους θέλουν να συμμετάσχουν.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR