ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΜΙΚΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΠΙΣΩ

«Μικρό» για τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποχώρηση του σωματείου «Μικρό» για τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, από την Οργανωτική Επιτροπή του Γ΄ Κινηματογραφικού Συνεδρίου

Το Σωματείο «Μικρό» για τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, με λύπη του αποχωρεί τόσο από την Οργανωτική Επιτροπή του Γ΄ Κινηματογραφικού Συνεδρίου όσο και από το ίδιο το Συνέδριο. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την πράξη μας είναι οι ενέργειες της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών που επανειλημμένα δυναμίτιζαν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους τη διοργάνωση του Συνεδρίου.

Θεωρούμε ότι η διοργάνωση ενός θεματικού Συνεδρίου για τον κινηματογράφο είναι επιβεβλημένη για το μέλλον της εθνικής μας κινηματογραφίας. Θα πρέπει όμως με νηφαλιότητα να δούμε όλα τα σχετικά θέματα που έχουν να κάνουν από την προετοιμασία της παραγωγής μέχρι τη διανομή της ταινίας, ακόμα και τη διανομή της, κατόπιν, ως dvd ή video. Θα πρέπει τέλος να θεωρήσουμε αυτή τη διαδικασία βλέποντας την ταινία ως φιλμ και ως ψηφιακό προϊόν. Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να δούμε την παραγωγή ταινιών σε βάθος χρόνου, τουλάχιστον 20 ετών.

Επίσης, θα πρέπει να δούμε την κινηματογραφική εκπαίδευση, από το Γυμνάσιο μέχρι τα ΑΕΙ, την επιστροφή του 1,5%, από το καθαρά έσοδα των τηλεοπτικών καναλιών από τις διαφημίσεις, τα οποία θα πρέπει να κατευθύνονται στην παραγωγή ταινιών, κάτι που ισχύει μόνο για τα κρατικά κανάλια.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα τα Σωματεία έχουν τεράστια ευθύνη για το μέλλον της εθνικής μας κινηματογραφίας, ενόψει του ανταγωνισμού μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα τέτοιο Συνέδριο δεν μπορεί να γίνει με φραστικές επιθέσεις μεταξύ των αντιπροσώπων των Σωματείων, αλλά με νηφαλιότητα και περίσκεψη. Για αυτό το λόγο αποχωρούμε και επιφυλασσόμαστε για συγκεκριμένη πρόταση στο άμεσο μέλλον.

ΜΙΚΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR