ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΠΙΣΩ

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

1ο ΕΠΑΛ Άργους και Κινηματογράφος

Οι μαθητές του Ηλεκτρονικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ δεν πηγαίνουν μόνο σινεμά. Μαθαίνουν την ιστορία, τη γλώσσα και την αισθητική του κινηματογράφου με έναν διαφορετικό τρόπο.

Δημιουργούν δικες τους ταινίες που στη συνέχεια τις παρουσιάζουν στους συμμαθητές τους και όχι ...μόνο. Μάλιστα έχουν βραβευτεί για αυτές από το υπουργείο Παιδείας και από τον όμιλο UNESCO. Αφιερώνοντας πολλές ώρες, μοιράζονται τις ανησυχίες τους, τις αγωνίες τους με τους καθηγητές τους στα εργαστήρια του σχολείου τους σκαρώνοντας ταινίες. Πρώτα διαμόρφωσαν έναν χώρο του εργαστηρίου από αποθήκη σε στούντιο ψηφιακής ηχογράφησης και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Πρώτη ταινία «Η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού», μια ταινία που περιγράφει την πορεία του τραγουδιού από το 1896 έως σήμερα. Η ταινία βραβεύτηκε στους περιφερειακούς αγώνες Πελοποννήσου ΔΑΙΔΑΛΟΣ. Επίσης τιμήθηκε με έπαινο από τον όμιλο UNESCO. Παρουσιάστηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2007 σε μια ξεχωριστή βραδιά – συναυλία στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο Αργους, όπου τιμήθηκε ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Σπανός για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι. Φέτος οι μαθητές πιο απαιτητικοί παρουσίασαν τρεις ταινίες:

1.Η ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου 2.Μανώλης Χιώτης ο αναμορφωτής του μπουζουκιού 3.Αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την εκπαιδευτική αξία του κινηματογράφου δεν βοήθησε μόνο τους ίδιους να ανοίξουν καινούργιους μαθησιακούς ορίζοντες, αλλά και τους υπόλοιπους θεατές μαθητές που βλέποντας την δουλειά των φίλων τους ευαισθητοποιήθηκαν, για να γνωρίσουν την ιστορία και την αισθητική του κινηματογράφου.

1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR