ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ

ΠΙΣΩ

Σεμινάριο περφόρμανς

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ

Το Κέντρο Πολιτισμικών Μελετών οργανώνει στο χώρο του Σωματείο «Μικρό», Μεθώνης 46, σεμινάριο που θα αναφέρεται στην Περφόρμανς (Performance). Θα προβληθούν ταινίες που έχουν σχέση με την Περφόρμανς και, κατόπιν, θα αναλυθούν. Με αυτό τον τρόπο θα βρεθούν οι δομές της Περφόρμανς, η συνάντηση των διαφορετικών τεχνών και αφομοίωσή τους στην ενιαία πλέον αφήγηση.

Η πρωτοποριακή αυτή θεώρηση που θεμελιώθηκε από το Γέρζι Γκροτόφσκι και ακολουθήθηκε από τους Πήτερ Στάιν, Πήτερ Μπρουκ και Πήτερ Γκριναγουέι (στο κινηματογράφο και το θέατρο), είναι ότι πιο σύγχρονο για την ανάλυση και τη δημιουργία μιας σύγχρονης αφήγησης που είναι τόσο καθημερινή όσο και θεωρητική. Το σεμινάριο θα καταλήξει στη σύνθεση, δηλαδή στη γραφή σεναρίων για να παραχθούν, τελικά, ταινίες. Αυτές θα είναι συλλογικές για να κατακτηθεί η συλλογική εργασία του κινηματογράφου και να εφαρμοσθούν, στο κινηματογραφικό έργο, οι θεωρήσεις της Περφόρμανς.

Οι ταινίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση και οι ταινίες θα προωθηθούν σε Φεστιβάλ κινηματογράφου. Το σεμινάριο ξεκινά στις 11 Δεκεμβρίου 2008, στις 5.00 μ.μ., και θα διαρκέσει έξι μήνες, η πρώτη του περίοδος. Υπεύθυνος του σεμιναρίου θα είναι ο κριτικός και θεωρητικός του κινηματογράφου Γιάννης Φραγκούλης (Master of Arts in Design).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γιάννης Φραγκούλης: τηλ. 2109012987, 6974123481,

email: cineotenet.gr

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR