ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΕΝΤECHNO

ΠΙΣΩ

ένTechno

στις 5 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

ΌΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΚΟΝΑ

Μπορεί ο κινηματογράφος να στρέφονταν πάντα στην μουσική για να τον βοηθήσει στην ανάπτυξη ατμόσφαιρας, ροής και ύφους αλλά και η ίδια η μουσική φαίνεται να ζητάει τον τελευταίο καιρό από τον κινηματογράφο να ανταποδώσει την χάρη και να της δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το φεστιβάλ ένTechno σας καλεί να γνωρίσετε από κοντά δύο ταινίες που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της dance κουλτούρας, έτσι όπως αυτό κατακλύζει underground αλλά και πιο mainstream χώρους της υφηλίου. Ταινίες που καθιστούν σαφές το γεγονός ότι η πρόκειται για ένα κίνημα, μια στάση ζωής, έναν τρόπο αντίληψης της μουσικής που όχι μόνο αντανακλά τον τρόπο σκέψης της νέας ψηφιακής γενιάς αλλά και που διέκρινε πρώτη από όλα τα άλλα μουσικά είδη την ανάγκη αλλαγής της φιλοσοφίας της ίδιας της βιομηχανίας και στροφής προς τη συλλογικότητα.

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ντοκιμαντέρ “Speaking In Code” , στο πλαίσιο του οποίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τις ιστορίες παραγόντων του χώρου όπως οι Modeselektor, ο δημοσιογράφος Philip Sherburne, οι Wighnomy Brothers (που θα εμφανιστούν και στο ένTechno), ο Tobias Thomas, ο Μοnolake και ο David Gay. Πρόκειται για ιστορίες που αποτυπώνουν τον παλμό μιας από τις πιο δημιουργικές μουσικές κοινότητες της υφηλίου σήμερα. Τα σχόλια από την πρώτη προβολή της ταινίας της Amy Grill στο Independent Film Festival της Βοστόνης, στις 23 Απριλίου είναι αν μη τι άλλο, εντυπωσιακά: «Όλοι εσείς που αναζητάτε κάτι καινούριο, όλοι όσοι βιώνετε το πάθος, όσων η καρδιά κοντεύει να σπάσει όταν βρίσκονται στο dancefloor, όλοι εσείς πρέπει να δείτε το Speaking In Code όταν έρθει στην πόλη σας».

Το πρόγραμμα συμπληρώνει και η προβολή του “Berlin Calling” , μιας ταινίας μυθοπλασίας που περιγράφει το ταξίδι ενός μεγάλου Dj του Βερολίνου μέσα από την σουρεαλιστική πραγματικότητα της πόλης και τον επίπλαστο κόσμο των ναρκωτικών. Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ένας από τους πιο γνωστούς Dj του χώρου, ο Paul Kalkbrenner.

ΕΝΤECHNO

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR