ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΠΙΣΩ

Συντάκτες - www.cinemainfo.gr

Γιάννης Φραγκούλης

Αρχισυντάκτης, υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στις 14 Ιουλίου 1960. Μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σπούδασα Χημεία στον Καναδά (Universite de Moncton) και στη Γαλλία (Universite d’Orleans), φωτογραφία στην ΑΚΤΟ (1988), με καθηγητή τον Άλκη Ξανθάκη, και παρακολούθησα σεμινάρια κινηματογράφου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (1992), με το Γιώργο Κυπριωτάκη, γραφιστικής (1993), σημειωτική της εικόνας στο Κολέγιο Αθηνών (1996), με το Δημήτρη Τσατσούλη, πολιτιστικής διαχείρισης στο University of City (1996), σημειολογία του θεάτρου στο Κολέγιο Αθηνών (1997) και σημειολογία της λογοτεχνίας στο Κολέγιο Αθηνών (1998), με το Δημήτρη Τσατσούλη .

Έχω δουλέψει ως δημοσιογράφος σε διάφορες τοπικές εφημερίδες, ως πολιτιστικός συντάκτης και κατόπιν υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος στην εφημ. Εξόρμηση (1990-96). Συνεργάστηκα με διάφορα περιοδικά (Μανδραγόρας, Ύφος, Γραφή, Ουτοπία, Κ.ΛΠ. Τέχνες, Σύγχρονη Εκπαίδευση, Οικοτοπία) και με εφημερίδες (Πριν, Αθηναϊκή, Αυριανή, Νίκη) στο κινηματογραφικό ρεπορτάζ και στην κριτική και θεωρία του κινηματογράφου. Ήμουν εκδότης και διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό αντι-Κινηματογράφος (1992-2000) και στο Κινηματογράφος και Επικοινωνία (2000-σήμερα).

Έχω οργανώσει κινηματογραφικές εκδηλώσεις και σεμινάρια για τον κινηματογράφο σε πολλά από τα οποία έχω διδάξει, στην ΕΤΕΚΤ-ΟΤ (2002-2004), στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2005), στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (2005) και πλέον στο δικό μου εργαστήριο και στο Ίδρυμα Ανδρέας Λεντάκης. Είμαι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Έρευνας Παραστατικών Τεχνών «Almakalma», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (http//almakalma.4t.com).

Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.), της Ένωσης Πολιτιστικών Συντακτών (Ε.Π.Σ.), του European Documentary Network (E.D.N.), της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων (Ε.Ε.Δ.Σ.) και του «μικρό» Σωματείο για την προώθηση της ταινίας μικρού μήκους, Πρόεδρος του παρόντος Δ.Σ. του. Είμαι Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτιστικών Μελετών που εδρεύει στην Αθήνα. Έχω συμμετάσχει σε πολλές κριτικές επιτροπές σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στα Κρατικά Βραβεία Κινηματογράφου.

Έχω γράψει τα βιβλία «Τι είναι ο κινηματογράφος;», εκδ. Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών και Έλευσις, Αθήνα 2004, «Κώστας Φέρρης», εκδ. Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Αθήνα 2004, «Η κωμωδία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, 1948-1970», εκδ. Έλευσις, Τρίπολη 2006, και έχω μεταφράσει το βιβλίο Jean Mitry, «Ο ρυθμός και η μουσική στον κινηματογράφο», εκδ. Entracte και Σύγχρονη Εκπαίδευση, Αθήνα 2001.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ CINEMAINFO - ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR