ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΙΣΩ

Σκηνοθέτες

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε το 1922 στη Λεμεσσό. Σπούδασε νομικά και δραματική τέχνη στο Λονδίνο όπου ξεκίνησε καριέρα ως ηθοποιός αλλά γρήγορα τον κέρδισε η σκηνοθεσία. Το 1953 έρχεται στην ελλάδα και γυρίζει μερικές απο τις καλύτερες ταινίες του ελληνικού σινεμά. Ο Κακογιάννης είναι ο πρώτος που έβγαλε τον ελληνικό κινηματογράφο από τα στενά του σύνορα. Με διεθνή βραβεία και διεθνείς συμπαραγωγές. Γύρισε και μερικές ενδιαφέρουσες μεταφορές αρχαίας ελληνικής τραγωδίας για τον κινηματογράφο.

Το 1964 γυρίζει τον Αλέξη Ζορμπά, ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, που με το διεθνή τίτλο Zorba the Greek, γνωρίζει τεράστια επιτυχία, κάνοντας το όνομα της Ελλάδας να ακούγεται παντού. Η ταινία κερδίζει πολυάριθμα βραβεία και τρία βραβεία όσκαρ. Το 1974 γυρίζει το ντοκυμαντέρ Αττίλας 1974, ένα συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ των γεγονότων της τούρκικης εισβολής στην Κύπρο. Είναι μαζί με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο οι σκηνοθέτες που έκαναν στο εξωτερικό, γνωστό το ελληνικό σινεμά και την Ελλάδα, περισσότερο από όλους.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR