ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΙΣΩ

Σκηνοθέτες

ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στο Πάλερο της Αιτωλοακαρνανίας το 1921 και πέθανε το 2003. Ασχολήθηκε με το γράψιμο από μικρός και κείμενα του δημοσιεύονται σε διάφορα μαθητικά περιοδικά. Σπουδάζει στη νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, άλλα τον συγκινεί το θέατρο.

Στις εξετάσεις που δίνει στη δραματική σχολή του εθνικού θεάτρου απορρίπτεται, (την ίδια χρονιά απορρίπτεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος). Είναι καταπληκτική ειρωνεία ότι αργότερα παίζει σαν ηθοποιός, σκηνοθετεί και έργα του ανεβαίνουν στο Εθνικό θέατρο, ενώ μετά από πολλά χρόνια, γίνεται τακτικός καθηγητής στην ίδια σχολή. Σπουδάζει θέατρο στη δραματική σχολή του Γιαννούλη Σαραντίδη.

Ο Δημόπουλος είναι ένας πολυπράγμων δημιουργός καλλιτέχνης. Με επτά δικά του θεατρικά έργα , σκηνοθέτησε πάνω από 50 θεατρικές παραστάσεις και περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες. Στον κινηματογράφο ξεκίνησε ως ζεν πρεμιέ με πολύ καλές κριτικές, άλλα ο Φίνος τον προτρέπει να σκηνοθετήσει. Οι ταινίες του είναι τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες άλλα συμμετέχουν και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Ευτύχισε να αναγνωριστεί για το έργο του σε όλους τους τομείς και να τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία. Από τη δεκαετία του 80 που ασχολήθηκε πιο έντονα με το γράψιμο και μας έδωσε ένα σημαντικό λογοτεχνικό έργο.

ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR