ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΣΚΟΣ

ΠΙΣΩ

Σκηνοθέτες

ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΣΚΟΣ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΣΚΟΣ

Ο Ορέστης Λάσκος γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1908 και πέθανε το 1992. Από τους πρωτοπόρους του ελληνικού κινηματογράφου, σκηνοθέτησε τη βουβή ελληνική κινηματογραφική ταινία"Δάφνις και Χλόη" το 1931 που περιέχει το πρώτο γυμνό στην ιστορία του ευρωπαικού κινηματογράφου.

Πολυπράγμων, πληθωρική προσωπικότητα, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, εγκατέληψε διάφορες σπουδές ανάμεσα στις περιπλανήσεις του, καθώς και μια καριέρα αξιωματικού. Μετά τη κατοχή, το 1945, σκηνοθετεί τις "Ραγισμένες καρδιές". Η ουσιαστική όμως σκηνοθετική του πορεία ξεκινάει μετά απο 8 χρόνια το 1953 με την "Ωραία του πέραν".

Ήταν μέχρι τις τελευταίες του στιγμές υπερδραστήριος και δημιουργικός. Άνθρωπος καλλιεργημένος και με ξεχωριστή μόρφωση, μας άφησε ένα μεγάλο κινηματογραφικό έργο, αλλά πολύ άνισο. Ανάμεσα στις πολυάριθμες ταινίες που γύρισε θα βρούμε αριστουργήματα αλλά και εντελώς αδιάφορα έργα. Η θεματική του, καθώς οι τίτλοι των ταινιών του, προαναγγέλουν την κιτς περίοδο των ελληνικών βιντεοταινιών. Όμως η θέση του στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου θα είναι για πάντα ξεχωριστή.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΣΚΟΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR