ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ

ΠΙΣΩ

ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ

ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ

ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ Από φέτος, στις 14 Φεβρουαρίου θα γιορτάζουν και... οι χωρισµένοι!

ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Μόλις χώρισα» και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Το κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο της Άρσης Βαρών στη Νίκαια έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό 1500 τετραγωνικών, στο οποίο έχουν διαμορφωθεί 4 διαφορετικά διαμερίσματα όπου κατοικούν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας . Η Ηλέκτρα με τον Πέτρο (Ζέτα, Γιάννης) ο Δημήτρης με την Μαίρη (Γιώργος Καραμίχος, Αννα Μονογιού), ο Μήτσος (Σήφης Πολυζωϊδης) και η Λου (Μαρία Λεκάκη). Και φυσικά πανταχού παρούσα η Μαμά, (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) μόνιμη προσκεκλημένη στην παρέα των νεαρών πρωταγωνιστών. Τρελές καταστάσεις, ατέλειωτο χιούμορ, απρόσκλητοι επισκέπτες (Μαρία Μπακοδήμου), ποπ αισθητική και μουσικές...εκπλήξεις.

Γειά σας! Με λένε Ηλέκτρα...

Εκτός από το ασυνήθιστο του τραγικού µου ονόµατος, κατά τα άλλα είµαι µια συνηθισµένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μένω σε ένα διαµέρισµα, στο κέντρο της πόλης µε θέα την Ιπποκράτους, κάποιους τόνους τσιµέντου και µερικές χιλιάδες αφηνιασµένους πολίτες που τρέχουν να προλάβουν.... την τρέλα τους.

Δε ξέρω πώς, αλλά µέχρι χθες δεν είχα καµιά καρµική σχέση µε την τραγικότητα και το µυστήριο που τυλίγει το όνοµά µου. Η µόνη σχέση που είχα ήταν µε τον Πέτρο ή έτσι τουλάχιστον νόµιζα Μέχρι που κάποιο απόγευµα προς βραδάκι, την ηµέρα των γενεθλίων μου, ήρθε και χτύπησε την πόρτα µου το κακό σαν ευχή για τα -άντα και κάτι που έκλεινα. Χώριζα µε τον Πέτρο, που ταιριάζαµε και ζωδιακά και γιόρταζα εν αγνοία µου το χωρισµό μου, ως ηλίθια, σε πάρτι έκπληξη που είχαν ετοιµάσει φίλοι στο σπίτι µου.

Μόνο που οι ίδιοι µου οι φίλοι ήταν συνωµότες της κακοτυχίας µου, µιας και όλοι ήταν γνώστες του συµβάντος περί χωρισµού και µου το απέκρυβαν επιµελώς. Η ζωή, τους είχε διαλέξει πρώτους να τους ανακοινώσει µέσω του δικού μου τηλεφωνητή, το χωρισµό µου µε τον Πέτρο. Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις µε τους φίλους µου και διοργανωτές του πάρτι γενεθλίων-έκπληξη: τη Μαίρη και τον Δηµήτρη της, τη Λου, έναν άλλον Δηµήτρη, φίλο µου παιδιόθεν και τη Μαµά µου, που όλοι τους την οικειοποιούνται και την αποκαλούν επίσης Μαµά, για άγνωστους µέχρι σήµερα λόγους.

Έρχεται και ένας Ισπανός ο Βίττορ, γκόµενος της Λου που έχει µια έφεση προς το γκοµενίζειν αλλοδαπώς, µια ακάλεστη ταπερατζού η Τιτίκα Καρλατήρα, ένα pizza boy και όλοι τους µαζί συνθέτουν το προσωπικό µου δράµα που το κορυφώνει βέβαια ο Πέτρος. Ο δικός μου χωρισμός δεν είναι ένας χωρισμός σαν όλους τους άλλους. Γιατί τι σχέση έχει ένας χωρισµός µε τον BATMAN και τον ALADDIN; Με τις κηδείες και τις επιδείξεις τάπερ; Τις βαλεριάνες και τα οράµατα; Τις πίτσες και τα stripped shows; Τα ισπανικά και τον Άγιο Πέτρο; Καµία; Πόσο γελιέστε…

ΜΙΑ ΠΟΠ ΚΩΜΩΔΙΑ...

Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το «μοιραίο», δεν είχε καμιά καρμική σχέση με την τραγικότητα που τυλίγει το όνομά της. Η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον Πέτρο. Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοίμαζαν πάρτι-έκπληξη, ήρθε και χτύπησε την πόρτα της το κακό. Με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της. Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της: τη Μαίρη και το Δημήτρη (της Μαίρης), τη Λου, το Μήτσο, και τη μαμά της. Την κατάσταση περιπλέκουν ένας Ισπανός, ο Βίττορ, τυχαία νυχτερινή γνωριμία της Λου, μια ακάλεστη ταπεργούμαν η Τιτίκα Καρλατήρα, και ένα pizza boy. Και μέσα στον γενικό χαμό τι σχέση έχει ο χωρισμός με το Μπάτμαν και τα Μαμούθ; Με τις επιδείξεις τάπερ και τις βαλλεριάνες; Τις πίτσες και τα stripped shows; Τα ισπανικά και τον Άγιο Πέτρο; Καμία; Πόσο γελιόσαστε.

Λιγα λόγια από τον σκηνοθέτη Βασίλη Μυριανθόπουλο

«Μόλις Χώρισα» και …θα πέσω στην Ιπποκράτους!

Γύρω από αυτή τη δήλωση περιστρέφονται όλα. Το μεγαλύτερο δράμα που βέβαια αποτελεί έδαφος για τη μεγαλύτερη κωμωδία. Μια σχέση του Πέτρου και της Ηλέκτρας, όπου η αντίληψη των δύο δεν είναι κοινή. Διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές πιέσεις και ένας κόσμος που καταστρέφεται. Τα στάδια που περνάμε όλοι, με διαφορετική συχνότητα ο καθένας, σχολιασμένα βέβαια από όλους τους ήρωές μας, που λόγω ιδιοσυγκρασίας φτάνουν σπάνια σε συμμαχία και σε κοινές αποφάσεις.

Οι διαφορετικοί ρυθμοί είναι σχεδόν πάντα η αιτία. Το δεδομένο του ενός είναι ζητούμενο του άλλου και η ασυμφωνία μας χτυπάει την πόρτα. Το σενάριο είναι αρκετά διαφορετικό από το θεατρικό έργο, αφού η εκπομπή ενέργειας είναι εντελώς διαφορετική. Μια ακόμα μεγαλύτερη έκθεση της κατάστασης, μιας και αυτό που συχνά περιγραφόταν στο θεατρικό κείμενο εδώ λαμβάνει χώρα με αποτέλεσμα το party να είναι ακόμα πιο έντονο. Όλα τα πρόσωπα έχουν κάτι από τις δικές μας συμπεριφορές.

Οι θεατές έβλεπαν τους εαυτούς τους πάνω στη σκηνή γιατί έχουν αντιδράσει παρόμοια σε ανάλογες περιπτώσεις, έχουν πει τα ίδια, πάνω κάτω, λόγια. Αλλά εδώ το κέρδος είναι ότι όλα δοκιμάζονται σχεδόν ως τα άκρα με αποτέλεσμα όλοι να καταλαβαίνουν ότι τα όριά τους δεν είναι απαραίτητα αυτά που νομίζουν. Μόλις Χώρισα! Ένα τεστ θα σας πείσει.

Πρωταγωνιστούν

Ζέτα Μακρυπούλια: η Ηλέκτρα Γιάννης Τσιμιτσέλης: ο Πέτρος Ελισάβετ Κωσταντινίδου: η Μαμά Μαρία Λεκάκη: η Λού Γιώργος Καραμίχος: ο Δημήτρης Άννα Μονογιού: η Μαίρη Σήφης Πολυζωίδης: ο Μήτσος Jean Bernard Fenaille: ο Vitor Σίσσυ Χρηστίδου: η Μπέτυ Τόμυ Σκλάβος: ο Μιχάλης Κίμων Φιορέτος: το Πίτσα Boy Μαρία Μπακοδήμου: στο ρόλο της Τιτίκας

Συντελεστές

Σενάριο και Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος Σύμβουλος Σκηνοθεσίας: Άγγελος Φραντζής Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέκος Γιάνναρος Σκηνικά: Ηλίας Λεδάκης Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης Μουσική: MIKRO Casting: Μάκης Γαζής Oργάνωση παραγωγής: Kώστας Κεφάλας Εκτέλεση Παραγωγής: CL Productions Συμπαραγωγοί: ODEON, CL Productions, ANΩΣΗ Α.Ε., EAST MEDIA SERVICES, NOVA, FILMINMIND Παραγωγοί: Μάνος Κρεζίας, Διονύσης Σαμιώτης, Κώστας Λαμπρόπουλος Διανομή: ODEON

ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR