ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

ΠΙΣΩ

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο Ρούπερτ Γκριντ και η Έμα Τόμσον ξαναπαίρνουν τους ρόλους τους στις δύο τελευταίες κινηματογραφικές συνέχειες του Χάρι Πότερ.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο Ρούπερτ Γκριντ και η Έμα Γουότσον θα ενσαρκώσουν ξανά τους ρόλους των έφηβων μάγων, Χάρι Πότερ, Ρόν Γουέσλι και Ερμιόνι Γκρέιντζερ, αντίστοιχα, με τους οποίους έχουν ταυτιστεί και στις δύο τελευταίες κινηματογραφικές μεταφορές των best seller βιβλίων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ «Harry Potter and the Half – Blood Prince» και «Harry Potter and the Deathly Hallows». Η ανακοίνωση έγινε από τον Τζεφ Ρομπίνοφ, διευθυντή Παραγωγής της Warner Bros Pictures.

Ο Ρομπίνοφ δήλωσε: «Όταν ο Ντάνιελ, ο Ρούπερτ και η Έμα πήραν τους ρόλους του Χάρι, του Ρον και της Ερμιόνης, γνωρίζαμε όχι μόνο ότι ήταν ταλαντούχοι, αλλά ότι είχαν και πολύ καλή χημεία μεταξύ τους. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, σε κάθε μία από τις ταινίες της σειράς Χάρι Πότερ, τους παρακολουθούσαμε να μεγαλώνουν και να γίνονται αξιόλογες προσωπικότητες και εξαιρετικοί ηθοποιοί. Θα ήταν αδύνατο να σκεφτούμε κάποιους άλλους σε αυτούς τους ρόλους, με τους οποίους έχουν ταυτιστεί, οπότε είμαστε περήφανοι που έχουν επιλέξει να ολοκληρώσουν τους χαρακτήρες τους και στις δύο τελευταίες συνέχειες.»

Υπεύθυνος παραγωγής στο «Harry Potter and the Half – Blood Prince» και στο «Harry Potter and the Deathly Hallows» θα είναι ο Ντέιβιντ Χέιμαν, ο οποίος έχει κάνει τη παραγωγή και σε όλες τις άλλες ταινίες Χάρι Πότερ και έπαιξε καθοριστικό παράγοντα στο να μεταφερθεί η σειρά στη μεγάλη οθόνη.

Ο ίδιος λέει: «Ένα από τα αξιοσημείωτα αυτού του “ταξιδιού” ήταν το να παρατηρείς τον Νταν, τον Ρούπερτ και την Έμα να μεγαλώνουν και να γίνονται από παιδιά, έφηβοι. Έχουν εξελιχτεί σε εξαιρετικούς επαγγελματίες που είναι ταγμένοι στο να υπηρετούν την τέχνη τους και να επιδιώκουν την τελειότητα. Και παρόλα αυτά διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ και δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου σαν χαρακτήρες.»

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ σημειώνει: «Ήταν ένα μεγάλο προνόμιο για μένα το να μπορώ να παίζω τον Χάρι Πότερ όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθώ να είμαι πιστός στον χαρακτήρα που ενσαρκώνω, αλλά και στους οπαδούς της ταινίας. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έμαθα τόσα πολλά, έκανα πολλούς φίλους και γνώρισα ανθρώπους που μου άλλαξαν τη ζωή. Είμαι υποχρεωμένος στην Tζ. Κ. Ρόουλινγκ, στην Warner Bros και στον Ντέιβιντ Χέιμαν που μου έδωσαν αυτήν τη φανταστική ευκαιρία.»

Η Έμα Γουότσον αναφέρει: «Δε θα μπορούσα να αφήσω ποτέ την Ερμιόνη. Είναι η ηρωίδα μου! Την αγαπώ τόσο πολύ! Είμαι ενθουσιασμένη και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που θα μπορέσω να την ενσαρκώσω και στις επτά ταινίες.»

Ο Ρούπερτ Γκριντ προσθέτει: «Ο Ρον Γουέσλι έχει γίνει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και ταυτίστηκα μαζί του -όχι μόνο επειδή έχουμε και οι δύο κόκκινα μαλλιά! Είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα αυτόν τον χαρακτήρα και που έγινα μέρος του κόσμου του. Περιμένω πως και πώς να γίνουν τα γυρίσματα για τις δύο τελευταίες ταινίες και να ξαναμπώ στην οικογένεια του Γουέσλι και φυσικά να ξαναδώ τους καλούς μου φίλους Έμα και Νταν. Τους ευχαριστώ όλους που ήταν τόσο υποστηρικτικοί όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αυτή την επιτυχία αλλιώς.»

«Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» θα διανεμηθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Village Films, το 2007.

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR