ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ 3

ΠΙΣΩ

ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ 3

ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ 3

ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ 3 - SPIDER-MAN 3

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ 3

Κάποτε, ο Γκριν Γκόμπλιν ήταν ο πιο γνωστός Σπάιντερμαν. Αυτές οι μέρες πέρασαν. Για σχεδόν 20 χρόνια, ο Βένομ ήταν ο μεγάλος ήρωας στο στρατόπεδο του Σπίντεϊ. Η πρώτη του εμφάνιση ως ο καταφερτζής του Σπάιντερμαν ήταν στο «Secret wars», ο ξένος που συμβιώνει μαζί του άρχισε να πετά στο «Amazing Spider-Man». Τώρα κάνει την πρώτη εμφάνισή του στον κινηματογράφο με το «Spider-Man 3». Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση ότι ο Βένομ θα μπει στην κινηματογραφική οικογένεια του Σπάιντερμαν ή του Σπίντεϊ, όπως είναι το χαϊδευτικό του, στην τρίτη εκδοχή του. Η Kirsten Dunst άφησε να διαρρεύσει ότι ο Topher Grace θα ενσάρκωνε το λαϊκό χαρακτήρα, στη νέα ταινία. Ο Grace είχε περάσει από το κάστινγκ για την ταινία, αλλά χωρίς να του δοθεί κάποιος συγκεκριμένος ρόλος. Σκεφτήκαμε τις διαφορετικές καταγωγές του Βένομ και προσπαθούσαμε να φανταστούμε ποιο ρόλο μπορεί να παίξει στο «Spider-Man 3».

Δεν ξέραμε τίποτε. Εκτός από κάποιους υπαινιγμούς της Dunst και κάποιες παράξενες κουβέντες του Raimi, δεν υπήρχε καμιά απόδειξη ότι ο Grace θα μπορούσε να ενσαρκώσει το Βένομ. Αλλά, αν όχι το Βένομ, τι άλλο θα μπορούσε να παίξει ο Grace; Θα μπορούσε να είναι δίδυμος με τον Tobey Maguire (ή ένας κακός κλώνος του), αλλά θα μπορούσαμε αυτό να το ισχυριστούμε; Υπήρχαν πολλοί ρόλοι που ο Grace θα μπορούσε να πάρει και να αφήσει το Βένομ στην τύχη του.

ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΟΜ

Ο Βένομ έχει τρεις σημαντικά διαφορετικές καταγωγές τόσο από τα κόμικς όσο και από την τηλεόραση. Κάθε μία δίνει διαφορετικές εκδοχές, ποιος θα μπορούσε να ήταν ο ρόλος του σε μια ταινία.

Κατά τη διάρκεια των «Secret wars», ο Marvel διασταυρώνεται, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, με το Σπάντερμαν, ο οποίος παραπονιόταν για την ενδυμασία του, κανόνισε να του βρει κάτι άλλο σε έναν άλλο ξένο πλανήτη. Το μαύρο κουστούμι ήταν δανεισμένο εδώ και πολύ καιρό. Στην πραγματικότητα, ένας ξένος που συμβίωνε μαζί του είχε δεθεί με τον Σπάιντερμαν. Βαθμιαία, ο Σπίντεϊ κανόνισε να απελευθερωθεί από τον έλεγχο του όντος με το οποίο συμβίωνε. Γλίστρησε, σαν το φίδι, και βρήκε νέα φιλοξενία στον Έντι Μπροκ, ένα μη χαρισματικό ρεπόρτερ ο οποίος δούλευε στην εφημερίδα The Daily Globe, την οποία δεν πρέπει να την μπερδεύομε με την The Daily Bugle. Ο Έντι ήταν νέος στην ιδέα της αυτοκτονίας, είχε βιώσει την αποτυχία του και υπέφερε από καρκίνο. Ο συμβιωτής και ο Έντι έγιναν γρήγορα φίλοι και η τρελή οντότητα του Βένομ γεννήθηκε.

Στο Τελικό Σύμπαν ο «Βένομ» είχε το όνομα Πήτερ Πάρκερ και ο πατέρας του Έντι Μπροκ πειραματικά θεράπευσε τον καρκίνο. Η ιδέα ήταν υπέροχη, να συνδεθεί με ένα θύμα που πάσχει από καρκίνο και μετά αυτό να θεραπευθεί. Αλλά, αφού ο Πάρκερ και ο Μπροκ αποκαλύφθηκαν, αυτό το δίδυμο πήρε τις διαστάσεις βόμβας. Αισθανόμενος ότι ο Πήτερ Πάρκερ τον έχει δέσει με τα δικαιώματα του πατέρα του, ο Έντι Μπροκ εξέθεσε τον εαυτό του σαν ένα τελευταίο δείγμα του όντος και ο Τελικός Βένομ γεννήθηκε. Στις ανιμέισιον σειρές του Σπάιντερμαν, ο Βένομ έχει επίσης μια αλλότρια καταγωγή. Ο Τζον Τζέιμσον (γιος του Τζ.Τζ. Τζ.) είναι ένα αστροναύτης που ανακάλυψε μια ασυνήθιστη πέτρα που ονομάστηκε Promethium X. Αυτή η πέτρα, που μεταφέρθηκε στη γη, έχει κάποιες ποσότητες ενός ξένου συμβιωτή. Απελευθερώνει κάποιες ποσότητες και βαθμιαία δημιουργεί ένα φιλοξενούμενο στον Έντι Μπροκ.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές καταγωγές, αλλά καμιά δε φαίνεται να είναι το καλύτερο δημιούργημα. Καλύτερα φαίνεται ότι κομμάτια από την καθεμιά θα μπορούσαν να μεταλλαχθούν σε μια νέα δημιουργία. Αυτό δε θα μπορούσε να ήταν ένα σενάριο σαν το «Secret wars», άρα ξεχνάμε να το κάνουμε ένα μέρος της ταινίας. Στο «Spider-Man 2», ο σκηνοθέτης Sam Raimi τοποθέτησε τον Τζον Τζέιμσον ως ένα αστροναύτη. Αυτό ήταν πολύ πιθανό, θα μπορούσε να έφερνε αυτή τη μυστηριώδη πέτρα από το διάστημα που θα περιείχε ένα συμβιωτή. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο αληθοφανές σενάριο. Πάντως, έχουμε μια διαφορετική θεωρία για να συνδέσουμε αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους.

Ένα μέρος από το Σάντμαν ήταν μια άρρωστη φαντασίωση η οποία μας υπαγόρευε ότι είχε μια κόρη σε μια ανάλογη κατάσταση. Τι, και αυτή υπέφερε από καρκίνο; Τώρα, ας υποθέσουμε ότι ο Όσκομπ είχε θεραπευθεί, πειραματικά, από καρκίνο, μια θεραπεία σαν αυτή του Δρ. Κούρτ Κόνορς. Νομίζουμε ότι ο Σάντμαν χρειάζεται αυτή τη θεραπεία, αλλά, πολύ πιθανόν, αυτή δε θα μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να βρούμε κάποια υλικά. Τώρα ο Σάντι αναγκάζεται να ζήσει σε μια εγκληματική ζωή για να σώσει τη ζωή της κόρης του.

Θα μπορούσε να ήταν εύκολο να βρούμε ένα δρόμο για να οδηγήσουμε το Σπίντι σε αυτό το μίγμα. Βεβαίως, αυτό απαιτεί να δεθούμε με αυτόν, κατ’αρχήν, γιατί, σε κάθε αρχή, θα πρέπει να δενόμαστε με τον Πήτερ Πάρκερ. Τώρα ας δούμε το Grace σαν ένα ρεπόρτερ της Bulge ο οποίος, κατά κάποιο τρόπο, βρίσκεται μέσα ή μνημονεύει το Σπάιντερμαν ή τον Πάρκερ. Είναι, χωρίς αμφιβολία, μια δυναμική κίνηση. Ο «Spider-Man 2» δίνει μια διαφορετική δυνατότητα, σύμφωνα με την οποία ο Τζον Τζέιμσον χάνει την οικονομική του επιφάνεια. Παντρεύει την Τζέιν με τον Πήτερ Πάρκερ. Αν ο Grace δε θα κυριεύσει τον Τζέιμσον, θα βρούμε το Promethium X κάπου στο διάστημα και θα γίνει ο Βένομ. Θα έχει αυτή κληρονομήσει από το Σπάιντερμαν και θα συμπορευτεί με τον Πάρκερ. Ένα τέλειο σενάριο. Αλλά, με το Grace επιπλέον, αυτό θα πληρώσει ο Έντι Μπροκ και θα γίνει Βένομ.

Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΒΕΝΟΜ

Ο Βένομ δε θα πεθάνει. Ατυχώς, όπως θέλουν κάποιοι κακεντρεχείς. Ο Βένομ θα ζήσει για να αγωνισθεί μια άλλη μέρα. Και, μετά από όλα αυτά, αν θα πάτε για να «πάρετε» το Βένομ, στο «Spider-Man 3», δε θα το χρειαστείτε. Θα εμφανιστεί στην επόμενη ταινία; Όπως έρχεται ο Βένομ στην ταινία, όσο και να ακούγεται αυτό τρελό, μαντεύουμε ότι προς το τέλος της ταινίας θα πάει να γίνει ένα με το Σάντμαν. Μόνο μια μαντεία ή μια τυπική κίνηση σε ένα κόμικς!

Δεν ξέρουμε αν ο Βένομ είναι ένα αληθινό κακό μέσα στο «Spider-Man 3», για κάποιο χρονικό διάστημα. Φαίνεται, ατυχώς ότι θέλει να εισαχθεί σε αυτόν, αλλά ποτέ δεν μπορείς να το πεις με σιγουριά. Ας περιμένουμε μέχρι το Μάη του 2007.

Spider-Man 3 Σκηνοθεσία: Sam Raimi Σενάριο: Stan Lee, Ivan Raimi, Sam Raimi, Steve Ditko, Alvin Sargent Φωτογραφία: Bill Pope Μοντάζ: Bob Murawski Μουσική: Christopher Young Ήχος: Gregg Frazier, Oscar Mitt, Paul N.J. Ottosson, Paul N.J. Ottosson Earl Sampson, Abel Schiro Κοστούμια: James Acheson, Katina Le Kerr Σκηνικά: Leslie A. Pope Ειδικά εφέ: Steve Austin, David J. Barker, J.C. Brotherhood, Joe Giles, Brian Goehring, Chris Jones, Ken Mieding Ερμηνεύουν: Tobey Maguire (Πήτερ Πάρκερ/Σπάιντερμαν), Kirsten Dunst (Μάιρη Τζέιν Γουάτσον), James Franco (Χάρι Όσμπορν), Thomas Haden Church (Φλιντ Μάρκο/Σάντμαν), Topher Grace (Έντι Μπροκ/Βένομ), Bryce Dallas Howard (Γκούεν Στέισι), James Cromwell (Κάπτεν Τζορτζ Στέισι), Rosemary Harris (Μέι Πάρκερ), J.K. Simmons (Τζ. Τζόναχ Τζέιμσον), Dylan Baker (Δρ. Κουρτ Κόνορς), Bill Nunn (Τζόζεφ “Ρόμπι” Ρόμπερτσον), Theresa Russell (κα. Μάρκο), Cliff Robertson (Μπεν Πάρκερ), Ted Raimi (Χόφμαν), Daniel Gillies (Τζον Τζέιμσον) Παραγωγή: Avi Arad, Grant Curtis, Laura Ziskin Έτος παραγωγής: 2007 Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ Χρόνος: 156΄ Εταιρεία διανομής: Audio Visual.

ΣΠΑΪΝΤΕΡΜΑΝ 3

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR