ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ

ΠΙΣΩ

Η κληρονόμος

Η κληρονόμος

Η κληρονόμος

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΦΣΑΪΝΤ

 Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ

Σκηνοθεσία
Παναγιώτης Φαφούτης
Σενάριο
Δημήτρης Εμμανουηλίδης, βασισμένο σε μια ιστορία της Λάγιας Γιούργου
Φωτογραφία
Σίμος Σαρκετζής
Μοντάζ
Λάμπης Χαραλαμπίδης
Ήχος
Ντίνος Κίττου
Μουσική
Stavento Feat
Σκηνικά
Μαρίνα Καρναβού
Κοστούμια
Άγις Παναγιώτου

Παραγωγή
ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε., AUDIO VISUAL ENTERPRISES S.A., NOVA

Ηθοποιοί


Σμαράγδα Καρύδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέτρος Λαγούτης, Τιτίκα Στασινοπούλου, Κωστής Κορωναίος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Αριστοτέλης Βυρίνης, Ερρίκος Λίτσης, Κώστας Φραγκολιάς
Χώρα: Ελλάδα
Διάρκεια: 85΄
Έτος παραγωγής: 2009
Είδος: κωμωδία
Εταιρεία διανομής: Audiovisual
Ημερομηνία εξόδου: 10/12/2009

Η χήρα του Προέδρου μιας ποδοσφαιρικής ομάδας θα κληρονομήσει τον άντρα της μόνο αν καταφέρει να διατηρήσει την ομάδα στην Α΄ εθνική κατηγορία. Όμως άσπονδοι «φίλοι» της προσπαθούν να της βάλουν τρικλοποδιές και να της πάρουν τα λεφτά.

Η ταινία του Παναγιώτη Φαφούτη, η πρώτη του μεγάλου μήκους, έχει ένα θέμα, το λιγότερο περίεργο. Μόνο αν διαβάσει κανείς την υπόθεση καταλαβαίνει ότι πολύ λίγα θα συμβούν σα δράση σε αυτή την ταινία. Έχω την εντύπωση ότι όλη η ταινία βασίζεται στη Σμαράγδα Καρύδη, ομολογουμένως πολύ όμορφη γυναίκα, αλλά μπορεί μόνο μια παρουσία να κρατήσει μια ταινία; Σαφέστατα όχι, όπως η ταινία «Μια μέλισσα τον Αύγουστο», του Αθερίδη.

Δε γίνεται μια ανάλυση σε βάθος για να βρεθεί αυτό το συνδετικό σημείο του κόσμου του ποδοσφαίρου με την ελληνική κοινωνία. Η λαμογιά που υπάρχει στον αθλητισμό και βρίσκεται στον πολιτικό κόσμο. Η ταινία, τότε θα μπορούσε να πήγαινε σε μια σάτιρα που θα ακούμπαγε σε μια κριτική στην παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν το κάνει όμως και παραμένει η σάτιρα σε ένα πρώτο, άρα προφανές, επίπεδο.

Επιπλέον, η δομή της ταινίας δεν πείθει ότι έγινε δουλειά για να δομηθεί επαρκώς το φιλμικό κείμενο. Γιατί όμως αυτή προχειρότητα; Ο Παναγιώτης Φαφούτης έχει κάνει καλές ταινίες μικρού μήκους και δείχνει ότι κατέχει επαρκώς την αφηγηματική τέχνη του κινηματογράφου. Ελπίζουμε ότι η επόμενη δουλειά του θα είναι αντιπροσωπευτική για αυτόν. Αναμένουμε μέχρι τότε… στον πάγκο μας.

Γιάννης Φραγκούλης

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR