ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
MARLEY AND ME

ΠΙΣΩ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

MARLEY AND ME

MARLEY AND ME - ΜΑΡΛΕΪ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΕΛΑΣ

ΜΑΡΛΕΪ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΕΛΑΣ – MARLEY AND ME

MARLEY AND ME - ΜΑΡΛΕΪ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΕΛΑΣ

Σενάριο: Scott Frank, Don Ross.

Σκηνοθεσία: David Frankel

Παίζουν: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane, Alan Arkin.

Διάρκεια: 116’

Το Marley and Me βασίζεται στο best seller βιβλίο του John Grogan και είναι μια γλυκιά κι ευχάριστη οικογενειακή κωμωδία που έχει ως άξονα την σχέση μιας οικογένειας και ιδιαίτερα του κεντρικού ήρωα και αφηγητή, με τον σκύλο τους Marley.

Η συγκεκριμένη όμως ταινία είναι κάτι παραπάνω από ένα έργο για τις περιπέτειες ενός κατοικίδιου και την σχέση του με τα αφεντικά του, κάτι σαν το γνωστό σε όλους Beethoven (1992) . Κατά την διάρκεια της ταινίας παρακολουθούμε την ζωή των John και Jenny Grogan και τα σκαμπανεβάσματα στην σχέση του εν λόγω ζευγαριού. Κυρίως όμως βλέπουμε την πορεία ζωής του John Grogan προς την ωρίμανση και την ολοκλήρωση. Στο να γίνει ακόμα πιο εμφανής η εξέλιξη της προσωπικότητας του ήρωα συμβάλει ο ρόλος του Sebastian, φίλου και συνεργάτη του Grogan, ο οποίος παραμένει στάσιμος σαν χαρακτήρας καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας, αιώνιος εργένης, ανίκανος να αντιμετωπίσει την ενηλικίωση και να αναγνωρίσει τα πραγματικά νοήματα της ζωής. Ιδιαίτερα ευρηματικό κι επιτυχημένο είναι το κομμάτι της ταινίας που είναι μοντάζ από στιγμές της καθημερινότητας του ζευγαριού. Μαζί με την αφήγηση του ήρωα μας δείχνει με γρήγορο, απλό κι ελαφρώς ειρωνικό τρόπο την δική του οπτική γωνία για το πως κυλάει η ζωή του.

Οι Wilson και Aniston δένουν πολύ καλά σαν ζευγάρι και καταφέρνουν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό να αποδώσουν τα συναισθήματα των ηρώων αποδεικνύοντας ότι αυτές οι ταινίες αποτελούν το είδος τους.

Νομίζω ότι ο στόχος της συγκεκριμένης ταινίας δεν είναι ούτε να κάνει το κοινό να ξεκαρδιστεί με τα καμώματα του τετράποδου ήρωα, αφού ο ρόλος του Marley δεν είναι η κωμική φιγούρα, ούτε να ενθουσιάσει με την πλοκή της αφού κι αυτή είναι ιδιαίτερα απλοϊκή. Η ταινία στοχεύει στο να παρουσιάσει τα μικρά κι απλά πράγματα που ομορφαίνουν την ζωή και της δίνουν αξία, αυτά που πάνω-κάτω υπάρχουν στην καθημερινότητα του καθενός μας και πολλές φορές τα προσπερνάμε στη αναζήτηση του ιδανικού.

Ελισάβετ Βέλιου

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR