ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;

ΠΙΣΩ

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;

Με έναν καφέ. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Ποια όλα; Μιλάω για τη δημιουργία αυτού του θεματικού ιστοχώρου που βλέπεται αυτή τη στιγμή. Με το Δημήτρη Ασιθιανάκη βρεθήκαμε για να πιούμε έναν καφέ κάπου στο Θησείο. Θέλαμε να συζητήσουμε για την κατασκευή ενός ιστοχώρου. Του είπα, μου είπε. Από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού καταλήξαμε. Σε δύο εβδομάδες είχαμε διαμορφώσει τον ήδη υπάρχοντα αυτό ιστοχώρο σε μια καλή συλλογή άρθρων που αφορούν στον κινηματογράφο. Του έστελνα κείμενα και έβαζε. Αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Όπως λέγεται τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ξεκίνησα με το σκεπτικό να «βάζω μέσα» κάποια άρθρα την εβδομάδα. Έπιασα τον εαυτό μου να στέλνει κάθε μέρα και από κάτι. Να γράφω για τα Φεστιβάλ στα οποία πήγα, να προετοιμάζομαι για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και να σκεφτόμαστε να δομήσουμε καλύτερα αυτό το δημιούργημά μας. Ο Δημήτρης και εγώ. Μια έξαψη με διακατείχε, όπως όταν βγάζαμε ένα κινηματογραφικό περιοδικό, με την όρεξη των νέων κινηματογραφόφιλων, τότε, το 1992, τον «αντι-Κινηματογράφο», όπως όταν ξεκίνησα με κάποιους φίλους ένα πιο θεωρητικό περιοδικό, το «Κινηματογράφος και Επικοινωνία». Αυτό εδώ, το www.cinemainfo.gr, είναι η συνέχεια του προηγούμενου, μόνο που είναι εμπλουτισμένο με την επικαιρότητα που απαιτεί το διαδίκτυο.

Αυτό που βλέπεται είναι μόνο η αρχή. Από τον καινούργιο χρόνο θα έχουμε πολύ περισσότερη ύλη, νέες στήλες, κριτικές, παρουσιάσεις βιβλίων και dvd, την κίνηση των ταινιών, ανταποκρίσεις από τη Θεσσαλονίκη, το τι παίζεται και που... Και να μην το ξεχάσω: Μερικές φορές μπερδεύομαι και το λέω περιοδικό, ο Δημήτρης με διορθώνει και μου υπενθυμίζει ότι δεν έχει περιοδικότητα, ανανεώνεται σε άτακτα χρονικά διαστήματα, σχεδόν κάθε μέρα. Και έχει δίκιο.

Πάντως, τα κινηματογραφικά φεστιβάλ έχουν τελειώσει και μπορούμε πλέον να κάνουμε κάτι σαν απολογισμό αυτού του χρόνου που, από κινηματογραφικής άποψης, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι η πιο καλή και η πιο παραγωγική. Εμείς εδώ θα είμαστε, σε κάποια άκρη στον υπολογιστή σας, ελπίζουμε να μας φυλάξετε μια θέση στην καρδιά σας και στο μυαλό σας, θα σας ενημερώνουμε και θα σας προβληματίζουμε, με την ελπίδα να υπάρξει ένας διάλογος μεταξύ των συντακτών μας και εσάς, αλλά και μεταξύ των ταινιών και εσάς. Γιατί ο κινηματογράφος είναι και ένας τρόπος επικοινωνίας ο οποίος με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται.

Και αυτή η αρχή δεν είναι ο μισός δρόμος: δεν είναι παρά ένα πολύ μικρό κομμάτι της διαδρομής που θα κάνουμε για να σας συναντήσουμε κάπου, όπου και να είστε.

Ο κριτικός

τηλ. 6974123481 email: cineotenet.gr

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR