ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΙΜΕΙΣΟΝ

ΠΙΣΩ

Φεστιβάλ Ανιμέισιον

Φεστιβάλ Ανιμέισιον

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Ανιμέισιον στην Αθήνα. Φέτος θα γίνει στον κινηματογράφο Τριανόν. Ταινίες ανιμέισιον από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ταινίες που θα μας δώσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα αυτού του τμήματος του κινηματογράφου και θα διαφοροποιήσουν τη ματιά μας από αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση.

Στις παλιότερες διοργανώσεις είχαμε την ευκαιρία να δούμε ταινίες της Ντομινίκ Ρενό, κορυφαίας σκηνοθέτιδας από τη Γαλλία, αλλά και της Βουβούλας Σκούρα, σκηνοθέτιδας που κάνει ταινίες που θα μπορούσε κανείς να τις κατατάξει ανάμεσα στη video art, το ανιμέισιον, ουσιαστικά έναν πρωτοποριακό κινηματογράφο, λίγο γνωστό, δυστυχώς, στην Ελλάδα, παρά την υψηλή αισθητική των ταινιών της.

Με όλα αυτά έχει γίνει κατανοητό ότι οι ταινίες αυτές δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους, σε αυτούς που θέλουν λίγο να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα, να αφεθούν στη μαγεία του κινηματογράφου, να δουν ένα τμήμα του κινηματογράφου που μένει αθέατο πίσω από όλες σχεδόν τις ταινίες, αφού δεν υπάρχει ουσιαστικά ταινία που να μην έχει δουλειά στη δημιουργία του ανιμέισιον.

ATHENS.ANIMFEST 09

ATHENS.ANIMFEST 08

ATHENS.ANIMFEST 07

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΙΜΕΙΣΟΝ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Τα πάντα για τον κινηματογράφο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR