ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΙΣΩ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πριν από 20 χρόνια ξεκίνησε στην Αθήνα το Φεστιβάλ Κινηματογράφος και Πραγματικότητα. Η ψυχή του είναι τρεις άνθρωποι, ο Αντρέας Παγουλάτος, ο Ηλίας Σκάντζικας και ο Βασίλης Σπηλιόπουλος. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο για 20 χρόνια προβάλλονται ταινίες ντοκιμαντέρ που δεν μπορεί κανένας να τις δει είτε στην τηλεόραση είτε στους κινηματογράφους, για τον απλούστατο λόγο επειδή δεν μπορούν να βρουν διανομή. Παρόλα αυτά μιλάμε για ταινίες που είναι αντικείμενο μελέτης για όσους ενδιαφέρονται για το ντοκιμαντέρ.

Ο Αντρέας Παγουλάτος, κριτικός κινηματογράφου, διαλέγει πολύ προσεχτικά τις ταινίες, τόσο για τα αφιερώματα όσο και για τα επιμέρους τμήματα της κάθε διοργάνωσης αυτού του Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτό το Φεστιβάλ έχουν γίνει πολύ καλά αφιερώματα όπως για τον Βαν ντερ Κέκεν, τον Ολλανδό ντοκιμαντερίστα που πέθανε πριν λίγα χρόνια και διάδοχο του Γιόρις Ίβενς, τον Πελεσιάν και το Μικελάντζελο Αντονιόνι.

Για έξι μέρες προβάλλονται ταινίες που μας δείχνουν μια άλλη πλευρά του ντοκιμαντέρ, μια αθέατη αλλά και γοητευτική θέα του κινηματογραφικού τοπίου που, δεν είναι υπερβολή, δεν μπορεί να τη δει κανείς σε άλλα Φεστιβάλ στην Ελλάδα. Ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει την αναφορά σε αυτό το Φεστιβάλ και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Τα πάντα για τον κινηματογράφο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR