ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΙΣΩ

Φεστιβάλ Λάρισας

Φεστιβάλ Λάρισας

Πριν 15 χρόνια, βγάζαμε τότε ένα πολύ μικρό στην κυκλοφορία περιοδικό, δούλευα την ύλη του περιοδικού, το οποίο είχε δεν είχε έξι μήνες ζωής, όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής, μια γυναικεία φωνή ζήτησε κάποιον από το περιοδικό «Αντι-Κινηματογράφος», αυτός ήταν ο τίτλος του. Ήμουν ο διευθυντής του, συστήθηκα και μου είπε ότι θέλει να μας προσκαλέσει σε ένα Φεστιβάλ που θα γίνει πολύ σύντομα στη Λάρισα. Στην αρχή νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα γιατί σχεδόν όλα τα Φεστιβάλ στην Ελλάδα δε μας υπολόγιζαν. Φαινόταν όμως ότι υπήρχε μια σοβαρότητα στα λεγόμενά της.

Όντως πήγαμε και όταν τη ρώτησα γιατί εμάς, τότε μου απάντησε ότι ένα μικρό Φεστιβάλ θα πρέπει να συμμαχήσει με ένα μικρό περιοδικό. Μετά από αυτό γίναμε φίλοι. Για 15 χρόνια πηγαίνω κάθε τέλη Μάρτη στη Λάρισα για ένα Παρασκευοσαββατοκύριακο. Το Φεστιβάλ της Λάρισας μεγάλωσε, προβάλλει ταινίες όχι μόνο από το μεσογειακό χώρο, αλλά και από όλο τον κόσμο. Και εμείς μεγαλώσαμε (μας βρίσκετε τώρα στο ίντερνετ με χιλιάδες επισκέπτες), εξακολουθούμε να πηγαίνουμε στη Λάρισα στο προγραμματισμένο ραντεβού μας που η Στέλλα Μπελέση φροντίζει να μου το υπενθυμίζει με ένα τηλέφωνο.

Φέτος το φεστιβάλ της Λάρισας έχει τον Τίντο Μπρας, τον πολύ γνωστό μετρ του ερωτικού κινηματογράφου. Στα παρελθόντα χρόνια είχε επίσης πολύ γνωστούς και διάσημους σκηνοθέτες. Κερδίζει το λαρισαίικο κοινό, συνεργάζεται με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, και ειδικά με τον Μπαρμπί Βορζαλή, ίσως την πιο καλτ και ποιοτική φιγούρα του ελληνικού κινηματογραφικού χώρου, πάει καλά, δεν έχει αποκοπεί από την τοπική κοινωνία. Αυτό το ενεργό κομμάτι της Λάρισας που έχει διαμορφωθεί από την πολύ πλούσια πολιτιστική ζωή της πόλης, δίνει στο Φεστιβάλ τη δύναμη να στέκεται δυνατά στα πόδια του. Του ευχόμαστε να πηγαίνει καλύτερα και να βρίσκει δύναμη να ξεπερνά τα εμπόδια που κατά καιρούς μπαίνουν μπροστά του. Έτσι όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Γιάννης Φραγκούλης

18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

17ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

16ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

16ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Τα πάντα για τον κινηματογράφο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR