ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

ΠΙΣΩ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΑΦΕ DASEIN

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Σεμινάρια κινηματογράφου - Κινηματογραφικές διαδρομές  ιστορίας και αισθητικής

Σεμινάρια κινηματογράφου - Κινηματογραφικές διαδρομές  ιστορίας και αισθητικής

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ιστορίας και αισθητικής

Τρίμηνο σεμινάριο με θέμα την ιστορία και την αισθητική του κινηματογράφου θα γίνει στο cafe Dasein, Σολωμού 12, Εξάρχεια, από τον κριτικό και θεωρητικό Γιάννη Φραγκούλη (Master of Arts, Middlesex University).

Η πρώτη συνεδρία-προβολή ξεκινά την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008, στις 4.00 μ.μ. Θα προβάλλονται σημαντικές ταινίες από την παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου οι οποίες θα αναλύονται από τον εισηγητή. Θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Με αυτό τον τρόπο θα αναλυθούν τα ρεύματα στην ιστορία του κινηματογράφου και, συγχρόνως, η αισθητική όπως σκιαγραφείται μέσα από αυτά. Θα προβληθούν ταινίες που χαρακτηρίζονται ως σταθμοί στην αισθητική και στην ιστορία του κινηματογράφου. Ταινίες όπως «Το εργαστήρι του Δρ. Καλιγκάρι», του Ρόμπερτ Βίνε, το «Διάλειμμα», του Ρενέ Κλαιρ, «Αρσενικό-θηλυκό», του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, «Μετρόπολις», του Φριτς Λανγκ, «Θωρηκτό Ποτέμκιν», του Σεργκέι Αϊζενστάιν, «Καθρέφτης», του Αντρέι Ταρκόφσκι, κ.ά. Τα ρεύματα που θα αναλυθούν είναι η αβάν-γκαρντ, ο γερμανικός εξπρεσιονισμός, ο ιταλικός νεορεαλισμός, η ρώσικη πρωτοπορία, ο ποιητικός ρεαλισμός, ο ποιητικός κινηματογράφος, το νέο κύμα, το free cinema, το direct cinema, ο ακραίος ρεαλισμός, οι σύγχρονες παραγωγές. Τελικός στόχος είναι ο ακροατής να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη για την κινηματογραφική τέχνη και να μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί το δικό του έργο. Με τους συμμετέχοντες θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε ένα σενάριο, ανά ομάδες, που θα μπορεί να γίνει μια ταινία. Δεν υποχρεούται κανείς για δίδακτρα, μόνο ελάχιστη κατανάλωση στο καφέ.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΑΦΕ DASEIN

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Πληροφορίες:
Γιάννης Φραγκούλης 210-9012987, 6974-123481, email: cine@otenet.gr.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Τα πάντα για τον κινηματογράφο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR