ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΠΙΣΩ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχείο περιοδικών για τον κινηματογράφο

Σε αυτό το τμήμα θα έχουμε σε αρχείο την ύλη δύο περιοδικών που είναι οι πρόγονοι της παρούσας ηλεκτρονικής έκδοσης. Το περιοδικό «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι πλέον στο διαδίκτυο στην παρούσα σελίδα, κρατά τη σοβαρότητα του προηγούμενου περιοδικού, εμπλουτίζοντάς την με επικαιρότητα, κριτική κινηματογράφου, ρεπορτάζ για την κίνηση των ταινιών. Τα περιοδικά-πρόγονοι της παρούσας ηλεκτρονικής έκδοσης είναι ο «αντι-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» και το «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ». Ο αναγνώστης θα μπορεί να διαβάσει ιστορικά κείμενα, πολλές φορές μεγάλης σημασίας, συγχρόνως να δει την εξέλιξη στη σκέψη των συντακτών, κατά τη διάρκεια των τευχών, και να αντλήσει σημαντικές πληροφορίες. Γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί όσο το δυνατό περισσότερο η διάταξη της ύλης που υπήρχε στην έντυπη μορφή.

Και τα δύο περιοδικά έδιναν έμφαση στη θεωρία και στην κριτική του κινηματογράφου. Τα αφιερώματα αναφερόντουσαν σε θέματα που δεν είχαν τόσο μελετηθεί και από τα εξειδικευμένα περιοδικά. Έτσι θέματα όπως, «Η επιρροή της αρχιτεκτονικής στο σχεδιασμό των σκηνικών στον κινηματογράφο», «Ιστορική αναδρομή στον τούρκικο κινηματογράφο», «Η ηθοποιία στο θέατρο και στον κινηματογράφο», «Η κινηματογραφική εκπαίδευση» κ.ά. ήταν κάποια από τα θέματά τους.

Όπως καταλαβαίνει ο αναγνώστης, μια μικρή εκδοτική προσπάθεια έχει δυσκολίες να «ανοιχθεί» στο πλατύ κοινό. Στο διαδίκτυο το κοινό είναι πολύ μεγαλύτερο. Προσφέρουμε σε όλους αυτή τη γνώση δωρεάν και θα είναι μεγάλη χαρά μας αν κάποιος την αξιοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο. Καλό διάβασμα!

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR