ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΙΣΩ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Ευδόξου 60-62, ΑΘΗΝΑ 11743, τηλ. 210-9012987, 6974-123481, fax: 210-9012987

cineotenet.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Το Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών συνεργάζεται με το Εργαστήρι Έρευνας Παραστατικών Τεχνών, Almakalma, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρόεδρός του, Γιάννης Φραγκούλης, είναι επιστημονικός συνεργάτης αυτού του εργαστηρίου και, σε συνεργασία με αυτό, διοργανώνει σεμινάρια, προσωρινά μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Στις 4 Οκτωβρίου 2006, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παράξενη Οθόνη, στη Θεσσαλονίκη, Διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα «Η σκηνοθεσία στην Παράσταση (Performance). Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη και για αυτό το λόγο, κατόπιν αιτήματος των συμμετεχόντων, αποφασίστηκε να τεμαχιστεί αυτό το σεμινάριο σε πέντε μέρη. Το πρώτο γίνεται στις 9 Δεκεμβρίου 2006 και έχει τίτλο «Οι αφηγηματικές δομές στην Παράσταση». Θα μιλήσουν, όπως και στο πρώτο οι Γιάννης Μήτρου (καλλιτεχνικός διευθυντής της Almakalma, σκηνοθέτης και θεωρητικός της Παράστασης) και ο Γιάννης Φραγκούλης (κριτικός και θεωρητικός του κινηματογράφου). Θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα μέρη. Οι προβολές γίνονται στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε το Εργαστήρι του Κέντρου Πολιτιστικών Μελετών. Θέμα έρευνάς του είναι η σκηνοθεσία στην Παράσταση (Performance), επικεντρωμένο στον κινηματογράφο. Θα αναλύονται ταινίες, πάνω σε αυτή τη θεματική, και θα γίνεται η σύνθεση αυτών των αναλύσεων, έτσι ώστε να γίνει δυνατό να δημιουργηθεί μια ταινία όταν η έρευνα θα έχει φτάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο. Σε αυτό το Εργαστήρι θα συμμετέχουν ερευνητές που έχουν ήδη διαμορφωθεί, δεν είναι για αρχάριους. Επικεφαλής είναι ο Γιάννης Φραγκούλης και συμμετέχουν οι Μάρθα Κοσκινά, Νίκος Θωμόπουλος, Φανή Γολέμη, Δήμητρα Λαμπρέτσα, Σοφία Τσαντίρη. Όταν η έρευνα θα έχει προχωρήσει, τότε αυτό το Εργαστήρι θα γεφυροποίησει την εργασία του με το Εργαστήρι της Almakalma.

Λειτουργεί η Κινηματογραφική Λέσχη Solaris, η οποία κάνει προβολές στην Αθήνα. Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει συνεργασία με Κινηματογραφικές Λέσχες ή Πολιτιστικά Σωματεία εκτός Αθηνών, προσπαθώντας ανοίξει μέτωπα συνεργασίας με όλη την Ελλάδα.

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR