ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ CULT ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΠΙΣΩ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ CULT ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ CULT
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Το 2003 ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ cult κινηματογράφου. Έγινε για πρώτη φορά στο Gagarin 205, από την εταιρεία Astra, την οποία διευθύνει ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, γιος του γνωστού κωμικού, Χάρι Κλινν. Από τότε γίνεται κάθε χρονιά στον ίδιο χώρο, στη Λιοσίων 205, και φέρνει ταινίες που πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να προβληθούν είτε σε ένα Φεστιβάλ στην Ελλάδα είτε σε μια άλλη αίθουσα. Η φιλοσοφία αυτού του Φεστιβάλ, έτσι όπως την έχουμε εισπράξει, από την πρώτη διοργάνωση που το παρακολουθούμε, είναι ότι ταινίες ειδικού ενδιαφέροντος, καλοφτιαγμένες οι περισσότερες, ταινίες που έχουν ένα σταθερό και φανατικό κοινό δεν μπορούν να βρίσκονται στο περιθώριο των κινηματογραφικών προβολών στην Ελλάδα. Δεν είναι ντροπή να δει κανείς μιας ταινία ερωτικού περιεχομένου στον κινηματογράφου, πολύ ή λίγο τολμηρή, τη στιγμή που ανάλογες ταινίες προβάλλονται κατά κόρον στην τηλεόραση και ανάλογες σκηνές υπάρχουν σε ταινίες που ανήκουν στο main stream σώμα του παγκόσμιου κινηματογράφου και προβάλλονται σε όλους τους κινηματογράφους και της Ελλάδας.

Κατά συνέπεια, μια άρρωστη σεμνοτυφία, μια υποκρισία να δείξουμε τον ηθικό εαυτό μας, τη στιγμή που γύρω μας η χυδαιότητα ξεχειλίζει, σε καθημερινή βάση, από επίσημους και ανεπίσημους, μας οδηγεί στο να χάνουμε το χιούμορ μας, να περνάμε καλά και να βλέπουμε κάποιες ταινίες που θα μας δείξουν κάτι το διαφορετικό. Χωρίς να υποστηρίζει κανείς ότι σε αυτό το Φεστιβάλ θα δούμε τα αριστουργήματα, μένουμε στη διαπίστωση ότι κερδίζει το χιούμορ. Για τέσσερις μέρες φέτος θα προβληθούν ταινίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χώρο που έχει «στιγματιστεί» για την τόλμη του να δείχνει αυτό που οι άλλοι το βλέπουν με μισόκλειστα τα μάτια. Τα σχόλια μας θα τα κάνουμε μετά τη λήξη του Φεστιβάλ, απλά θα κάνουμε, για αρχή, μια παρουσίασή του.

7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ CULT ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ CULT ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Τα πάντα για τον κινηματογράφο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR