ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΠΙΣΩ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Ένα από τα δύο Ινστιτούτα εκμάθησης ξένων γλωσσών στη χώρα μας, τα οποία έχουν άμεση εξάρτηση από την αντίστοιχη πρεσβεία, και τα οποία επεκτείνονται στις πολιτιστικές δραστηριότητες είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο και ειδικά το παράρτημά του στην Αθήνα (Γ.Ι.Α.). Το άλλο είναι το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε ως εξής τις δραστηριότητες του Γ.Ι.Α., στα γαλλικά αυτό το ακρωνύμιο μεταφράζεται ως IFA: προβολές ταινιών, διαλέξεις, συμπόσια, παρουσιάσεις βιβλίων, παρουσιάσεις σημαντικών προσωπικοτήτων από τη Γαλλία στη χώρα μας, δύο κινηματογραφικά Φεστιβάλ (το Κινηματογράφος και Πραγματικότητα που γίνεται κάθε Φλεβάρη και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που γίνεται κάθε χρονιά τέλη Μάρτη, ειδικές προβολές, μικρές συναυλίες. Σε όλα αυτά να μην ξεχάσουμε τη βιβλιοθήκη, από την οποία μπορεί κάποιος να δανειστεί και dvd.

Η πολύ πλούσια πολιτιστική δραστηριότητά του επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη, από ότι ξέρουμε, ενώ κάποιες μικρές πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται και στις άλλες πόλεις όπου το Γαλλικό Ινστιτούτο έχει παραρτήματα.

Έχει και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο από όπου μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για τις εκδηλώσεις, τα προγράμματα εκμάθησης, τα μαθήματα σε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό επίπεδο και άλλα. Γιατί η παιδεία δεν περιορίζεται στη διδασκαλία μέσα στην αίθουσα, ανοίγεται στη ζωή και καλύτερος τρόπος για να μιλήσεις για τη ζωή δεν υπάρχει!

website: http://www.ifa.gr/

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR