ΣΙΝΕΜΑ INFO.GR. Ένα website αφιερωμένο στον κινηματογράφο.
ΑΡΧΙΚΗ | ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | ΤΑΙΝΙΕΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ | ΗΘΟΠΟΙΟΙ | ΝΕΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

ΠΙΣΩ

15ο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας 2009

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Το φεστιβάλ κινηματογράφου ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ξεκίνησε δειλά πριν 14 χρόνια για να προβάλλει ταινίες που θα έκαναν πρεμιέρα, θα έβγαιναν δηλαδή για πρώτη φορά στη διανομή. Πολύ γρήγορα αναπτύχθηκε, μεγάλωσε, έβαλε καινούργιες θεματικές, βρήκε τους Έλληνες από διάφορα μέρη του κόσμου, μας πρόβαλε ταινίες σπάνιες, μικρού μήκους δυσεύρετες, έγινε ένα απαραίτητο κομμάτι της φεστιβαλικής Αθήνας, πλέον δε χρειάζεται κάποιος να το διαφημίσει. Ο κόσμος, οι νέοι ξέρουν ότι θα δουν σε αυτό το Φεστιβάλ καλές και σπάνιες ταινίες και περιμένουν υπομονετικά, ακόμα και αν υπάρχει κάποια καθυστέρηση, κάτι που είναι αναπόφευκτο σε οποιοδήποτε Φεστιβάλ.

Το κινηματογραφικό περιοδικό Σινεμά έκανε και κάνει τη διοργάνωση. Στην αρχή ο Γιώργος Τζιότζιος ήταν επικεφαλής, εδώ και μερικά χρόνια ο νυν διευθυντής του περιοδικού, ο Χρήστος Μήτσης, και οι δύο κριτικοί κινηματογράφου, έχουν βάλει το φεστιβάλ σε σωστή πορεία. Ο Δήμος Αθηναίων συμβάλλει στη διοργάνωση, στις αίθουσες Απόλλων, Αττικόν, Δαναός 1 και 2, γίνονται όλες οι προβολές. Εδώ, σε αυτές τις ιστοσελίδες θα διαβάζεται για αυτό το Φεστιβάλ, όπως και για τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κατά καιρούς.

 

15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

 

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Το cinemainfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στην κινηματογραφική τέχνη και τους συντελεστές της. Τα πάντα για τον κινηματογράφο. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ INFO.GR